Η διαδικασία φόρτισης της νέας Ford Mustang Μach-E (Video)


Στη σύγχρονη εποχή της η Mustang είναι ένα ηλεκτρικό SUV με την Ford μέσα από μια σειρά video να δείχνει πώς μπορεί να γίνει η φόρτισή της.

  • 23/7/2021

Η νέα Mustang Mach-E είναι ηλεκτρικό SUV και μπορεί οι φανατικοί petrolheads να δυσανασχέτησαν με αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν θα μπορούσε αλλιώς για να είναι διαθέσιμη μια σύγχρονη Mustang στην Ευρωπαϊκή αγορά (και όχι μόνον) με τις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Ίσως γι΄ αυτό το λόγο η αμερικάνικη εταιρεία να έχει σχεδιάσει ένα ειδικό άρωμα... βενζίνης, το Mach Eau GT για να θυμίζει κάτι από το ένδοξο παρελθόν με τους θρυλικούς V8 κινητήρες!

Τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις από από την νέα Mustang Mach-E σας έχουμε δώσει με σχετική ανάρτηση τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο αξίζει να δείτε τη σειρά video της Ford που δείχνει τη διαδικασία φόρτισης. Μπορεί να είναι για την Αμερικάνικη αγορά, ωστόσο οι διαφορές στα βύσματα είναι πολύ μικρές.

Να πούμε για την ηλεκτρική Mustang Mach-E πώς η πλατφόρμα που βασίζεται έχει αναπτυχθεί από την Ford Team Edison για να αξιοποιεί πλήρως προς όφελος των επιδόσεων τόσο την βελτιωμένη κατανομή βάρους, όσο και την αμεσότητα στην παροχή ροπής που προσφέρει σήμερα ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι κεντρικά τοποθετημένη ανάμεσα στους άξονες και κάτω από το δάπεδο, πετυχαίνοντας ένα χαμηλό κέντρο βάρους που υποστηρίζει το σπορ χαρακτήρα και τη δυναμική συμπεριφορά που γνωρίσαμε στη Mustang τόσο στην έκδοση με τη βασική μπαταρία των 68 ωφέλιμων kWh με τις 288 κυψέλες (standard-range), όσο και στη μεγαλύτερη με τις 376 κυψέλες και την ωφέλιμη αποθηκευτική ικανότητα των 88 kWh (extended-range). Η αυτονομία μπορεί να φθάσει τα 610 km με μια φόρτιση, διαδικασία που για το 80% της μπαταρίας δεν χρειάζεται περισσότερα από 45 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Οι πολύ αποδοτικές μπαταρίες, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί σε ακραίες θερμοκρασίες έως και -400 Κελσίου, βρίσκονται μέσα σε μία αδιάβροχη θήκη και προστατεύονται από ένα κλωβό που απορροφά τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης. Χρησιμοποιεί δε ένα προηγμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης με χρήση υγρού, το οποίο ρυθμίζει αναλόγως τη θερμοκρασία λειτουργίας της προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή απόδοση σε ακραίες καιρικές συνθήκες και σε συνεχή οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, καθώς και βελτιωμένο χρόνο φόρτισης.

Δείτε στα video που ακολουθούν τη διαδικασία φόρτισης