Corvette Z06 (2023): Ανεβάζει το θερμόμετρο στο Nurburgring!


Με ένα V8 κινητήρα 625 ίππων και λιγότερο καμουφλάζ η εκρηκτική Chevy έκανε την εμφάνισή της στον ευρωπαϊκό ναό της ταχύτητας! Ποιες οι αλλαγές του ΜΥ 2023, πόσο θα κοστίζει.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 17/8/2021

Αν μη τι άλλο η Ζ06 αποτελεί το καμάρι της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, τηρώντας πιστά ακόμη και σήμερα κάποια στερεότυπα. Ή μήπως όχι;

Πάντως, το πρωτότυπο που έκανε έστω και καμουφλαρισμένο την εμφάνισή του στο Nurburgring φημολογείται ότι εφοδιαζόταν με έναν V8 κινητήρα 5.5 λίτρων που προέρχεται από το αγωνιστικών προδιαγραφών C8.R και διαθέτει στροφαλοφόρο άξονα παρόμοιο με αυτόν του V8 της Mercedes-AMG GT Black Series.

Ο κινητήρας που είναι τοποθετημένος στο κέντρο, αποδίδει 625 ίππους και «γυρίζει» έως τις 9.000 σ.α.λ., ωστόσο αυτό δεν είναι επίσημο, μια και η αμερικάνικη φίρμα είναι φειδωλή στις πληροφορίες που δίνει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Πάντως αναμένουμε και την ύπαρξη ενός κιβωτίου ταχυτήτων κατασκευασμένο από μαγνήσιο, το οποίο έχει το 1/3 του βάρους ενός τυπικού αλουμινένιου.

Και μπορεί η αμερικάνικη παράδοση με τον V8 να διατηρείται στην κορυφαία έκδοση του C8, ωστόσο φήμες θέλουν την ύπαρξη της έκδοσης E-Ray που θα ενσωματώνει ένα υβριδικό σύστημα πάλι με V8 κινητήρα με απόδοση 660 ίππους. Ωστόσο, η κορωνίδα της Corvette θα είναι η ηλεκτροκίνητη έκδοση Zora που θα αποδίδει 1.000 ίππους μέγιστη ισχύ!

Επιστρέφοντας στο πρωτότυπο που ο φακός μας «συνέλαβε» στο Nurburging να σας πούμε πώς ξεχωρίζουμε τις δύο εισαγωγές αέρα εμπρός με το μεγάλο άνοιγμα, τις μεγάλες μαύρης απόχρωσης  ζάντες των πέντε ακτίνων, τα φουσκωμένα πίσω φτερά με τις διευρυμένες εισόδους αέρα, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, την αεροτομή-φτερούγα, ενώ κρίνοντας από τη χαμηλή απόσταση από το έδαφος, η ανάρτηση είναι σκληρή, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα sport αυτοκίνητο επιδόσεων.

Η νέα Z06 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το προσεχές φθινόπωρο (οι πωλήσεις εκτιμάται πώς θα ξεκινήσουν προς στα τέλη της χρονιάς) με την τιμή της για την αγορά των ΗΠΑ να υπολογίζεται στα 90.000 δολάρια. Με επιπλέον 25.000 δολάρια θα μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο Z51 Performance Package.

UPDATE

Στις φωτό που ακολουθούν βλέπετε ακόμη ένα πρωτότυπο Z06 που εντοπίστηκε να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο πέριξ του Nurburgring, έχοντας ελάχιστες διαφορές σε σχέση με εκείνο που γύριζε εντός πίστας.