Η Mercedes εξελίσσει τη νέα EQC - Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με το τρέχον μοντέλο (photos)


Η κατηγορία των premium SUV έχει μεγάλο ανταγωνισμό και η Mercedes ετοιμάζει τη νέα EQC, που θα βρει μπροστά της την ολοκαίνουρια BMW iX3.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 30/11/2023

H Mercedesπαρουσίασε την EQC το φθινόπωρο του 2018, ξεκίνησε την παραγωγή της το 2019 και πλέον ήρθε η στιγμή να «φρεσκάρει» το αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Ένα πρωτότυπο της 2ης γενιάς του μοντέλου εντοπίσθηκε να κυκλοφορεί στη Γερμανία, στο πλαίσιο δοκιμών εξέλιξης. Γνωρίζουμε ότι, πλέον, μεταβαίνει σε αποκλειστική πλατφόρμα EV, γεγονός που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των διαθέσιμων χώρων για επιβάτες και αποσκευές, αλλά και της αυτονομίας.

Άλλωστε, ο συναγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο έντονος στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών SUV. Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από το «κατασκοπευτικό» ντεμπούτο του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος ελεύθερου χρόνου της BMW, του διαδόχου της iX3, ο οποίος θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Neue Klasse των Βαυαρών.

Επιστρέφοντας στη Mercedes, η νέα EQC θα τοποθετηθεί, στη γκάμα, κάτω από την EQE SUV και ουσιαστικά αποτελεί την ηλεκτρική παραλλαγή της GLC. Το καμουφλάζ είναι έντονο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα για τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Ωστόσο, μπορούμε να καταλάβουμε ότι υπάρχουν νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, ενώ είναι εμφανείς οι πιο έντονοι θόλοι τροχών, η σπορ σχεδίαση της γραμμής της οροφής αλλά και οι χωνευτές χούφτες θυρών. Επιπλέον, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μάσκα θα έχει νέα μορφή που θα παραπέμπει στις θερμικές εκδόσεις, χωρίς ασφαλώς τα αντίστοιχα ανοίγματα για την ψύξη.

Ένα από τα ερωτηματικά αφορά και το όνομα του μοντέλου, καθώς έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που θέλουν τη Mercedes να «αποχωρίζεται» τα γράμματα EQ για την οικογένεια των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί.

Το ντεμπούτο της 2ης γενιάς της Mercedes EQC αναμένεται το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον δρόμο με την ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz EQC400

Η αεροδυναμική της Mercedes-Benz EQC (βίντεο)

Η Mercedes-Benz EQC γίνεται... διάφανη