Ετοιμάζεται νέα έκδοση της Mercedes-AMG GT - Τι καινούριο φέρνει (photos)


Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG GT Coupe, δύο πρωτότυπα εντοπίστηκαν να δοκιμάζονται και αμέσως είδαμε τις διαφορές.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 29/11/2023

Η Mercedes παρουσίασε τη νέα AMG GT Coupe τον περασμένο Αύγουστο, η οποία είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις GT 55 και GT 63, στην «καρδιά» των οποίων βρίσκεται ο V8 twin-turbo κινητήρας 4,0 L, αποδίδοντας 476 PS και 585 PS, αντίστοιχα.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει και νέες παραλλαγές στη γκάμα της, με τους συνεργάτες μας να εντοπίζουν δύο πρωτότυπα που όλα δείχνουν ότι μάς προετοιμάζουν για την εισαγωγική έκδοση, που θα διαθέτει μικρότερο κινητήρα και πιο «ήπια» εμφάνιση.

Η αλλαγή είναι εμφανής στον εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος διαθέτει διαφορετικές εισαγωγές αέρα, ενώ λείπουν και οι κάθετοι αεραγωγοί από τα εμπρός φτερά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη σχεδίαση του πίσω προφυλακτήρα, από τον οποίο απουσιάζουν οι κάθετες έξοδοι αέρα που χαρακτηρίζουν τις εκδόσεις παραγωγής με τον V8 κινητήρα.

Επιπλέον, το μπλε πρωτότυπο διαθέτει τετραπλές απολήξεις εξάτμισης σε στρογγυλό σχήμα, την ώρα που στο λευκό οι εξατμίσεις είναι ξεκάθαρα προσωρινές. Υπενθυμίζουμε ότι η Mercedes διαφοροποιεί τις «μικρότερες» AMG παραλλαγές από τις ισχυρότερες, τοποθετώντας τους στρογγυλές απολήξεις, σε αντίθεση με τις τετραγωνισμένες των πιο «μεγάλων» εκδόσεων.

Το καμουφλάζ υπάρχει αλλά είναι περιορισμένης έκτασης και δεν μπορεί να κρύψει επιμελώς τις περισσότερες από τις σχεδιαστικές αλλαγές που έχουν εντοπιστεί.

Φυσικά το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο κινητήριο σύνολο της νέας έκδοσης της GT. Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε και για το όνομα που θα έχει η παραλλαγή, αλλά δεν αποκλείεται να ονομαστεί GT 43. Όσο για τον κινητήρα, δεν αποκλείεται να επιλεχθεί ο 6κύλινδρος 3,0 L της CLE 450, που αποδίδει 380 PS ή ο 4κύλινδρος 2λιτρος MHEV της Mercedes-AMG SL 43, με ισχύ 381 PS και ροπή 480 Nm.

Η αποκάλυψη της νέας, βασικής έκδοσης της Mercedes-AMG GT αναμένεται εντός του 2024, μαζί με την plug-in hybrid εκδοχή υψηλής απόδοσης, η οποία παρουσιάστηκε ως concept car (Mercedes-AMG GT Concept E Performance) στην IAA Mobility του Μονάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τον Lewis Hamilton να κάνει donuts με τη νέα Mercedes-AMG GT Coupe (video)

Οι νέες Mercedes-AMG GLC συγκλονίζουν με την ισχύ τους (photos)

Η νέα, επιβλητική, Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe των 843 PS έχει και εντυπωσιακή τιμή