Η νέα Mercedes EQC έρχεται γεμάτη πλεονεκτήματα - Το δυνατό «χαρτί» της (photos)


Η γερμανική φίρμα συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού SUV της και το ισχυροποιεί με μια σειρά από «εγγυημένες» βελτιώσεις.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 25/1/2024

Η επόμενη γενιά της Mercedes EQC κατασκοπεύτηκε για άλλη μια φορά και αυτή τη φορά σε πραγματικά απαιτητικές συνθήκες για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Έχοντας παρουσιαστεί το 2018, η ώρα για την ανανέωση του SUV της γερμανικής φίρμας πλησιάζει. Για πρώτη φορά είχαμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες του τον περασμένο Νοέμβριο, όμως αυτή τη φορά τα χιόνια και οι πολύ χαμηλές φωτογραφίες της Βόρειας Ευρώπης δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις αξιολόγησης των συστημάτων του.

 Σε σύγκριση με την πρώτη γενιά που είχε βασιστεί σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα ICE (μαζί με την GLC), η δεύτερη γενιά EQC έχει τώρα μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε εξαρχής για ηλεκτρικά οχήματα, την MB.EA, η οποία είναι αρθρωτή, για να ταιριάζει τόσο σε μικρότερα όσο και σε μεγαλύτερα EV.

Πλέον, από τη στιγμή που σχεδιάστηκε για EV, προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα όπως καλύτερη χωροθέτηση των μπαταριών, συνολικά βελτιωμένο χειρισμό του οχήματος και περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

Παρά το έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να διαπιστώσουμε σε πρώτη φάση ότι η σιλουέτα δεν διαφοροποιείται, συνολικά, ιδιαίτερα σε μέγεθος από το υπάρχον μοντέλο. Διατηρούνται οι καμπύλες μπροστά, αποφεύγοντας τη σύγχρονη τάση για έντονες και «επιθετικές» γραμμές.

Η EQC θα τοποθετηθεί κάτω από την EQE SUV και θα βρεθεί απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως η επερχόμενη BMW iX3, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Βαυαρών που θα βασιστεί στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Neue Klasse.

Η νέα EQC αποτελεί, ουσιαστικά, την ηλεκτρική εκδοχή της GLC. Όσο για το τελικό της όνομα, δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και τη λέξη SUV, μιας και η Mercedes παρουσιάσει, αργότερα και ένα ηλεκτρικό sedan για να αντικαταστήσει τη θερμική C-Class.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 2η γενιά της EQC θα κατασκευάζεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, ενώ η παρουσίασή της αναμένεται το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα ηλεκτρική Mercedes CLA αποκαλύπτει πτυχές του εσωτερικού της (photos)

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει αναβάθμιση-έκπληξη για την Α35 sedan (photos)

Τι πρέπει να καταλάβεις όταν δεις γαλάζιο φως σε αυτοκίνητο της Mercedes