Αντίο καμουφλάζ: Έτσι θα μοιάζει η νέα ηλεκτρική Mercedes C-Class (photos)


Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Mercedes προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εμείς αποκτούμε μια… πρώτη γεύση από τη νέα C-Class EV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 30/12/2023

Η οικογένεια των EQ μοντέλων της Mercedes δε θα είναι για πολύ η μόνη αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της γερμανικής φίρμας. Από την παρουσίαση του Concept CLA Class, στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της IAA Mobility του Μονάχου, έγινε γνωστό και επίσημα ότι θα υπάρξει ένα ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό segment για εισαγωγικά μοντέλα της φίρμας.

Ωστόσο, εκτός από τα τέσσερα νέα μοντέλα που περιμένουμε - ένα τετράπορτο coupe, ένα shooting brake και δύο SUV, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Mercedes AG, Ola Kallenius - η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να λανσάρει και την αμιγώς ηλεκτρική C-Class.

Πριν από λίγες μέρες ένα πρωτότυπο της νέας EV έκδοσης εντοπίστηκε να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες «όπλισαν» το χέρι των ανεξάρτητων σχεδιαστών του kolesa.ru, προκειμένου να αφαιρέσουν το καμουφλάζ και να μάς παρουσιάσουν το πώς θα μπορούσε να είναι η έκδοση παραγωγής.

Αν και επισημαίνουν ότι οι λήψεις που είχαν ως πηγή έμπνευσης ήταν μακρινές, ερμηνεύουν το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας μια διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με τα υπάρχοντα sedan μοντέλα της φίρμας. Έδωσαν στην ηλεκτρική C-Class ένα πιο «παραδοσιακό» σχήμα, με βάση το μακρύτερο καπό και την καμπίνα επιβατών η οποία δεν είναι πλέον, τόσο έντονα μετατοπισμένη προς τα εμπρός.

Έχοντας ως «οδηγό» το Vision EQXX concept σχεδίασαν ανάλογους προβολείς, ενώ στο πλάι ακολούθησαν τις σχεδιαστικές γραμμές των EQE και EQS sedan, με αναδιπλούμενες χειρολαβές θυρών. Κάτι ανάλογο έκαναν και στο πίσω μέρος, με βάση την οικογένεια των EQ μοντέλων, με φωτιστικά σώματα παρόμοιας σχεδίασης που θα ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή μπάρα LED.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η νέα ηλεκτρική Mercedes C-Class θα βασίζεται σε καινούρια πλατφόρμα, που θα παρουσιαστεί το 2024. Προς το τέλος του νέου έτους αναμένεται και το ντεμπούτο του καινούριου EV μοντέλου, για να ανταγωνιστεί την BMW i4 αλλά και το Tesla Model 3.

Πηγή: kolesa.ru

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα μοιάζει το νέο Audi A5 Sportback (photos)

Αποκάλυψη: Έτσι θα μοιάζει η νέα Lancia Ypsilon (photos)

Έτσι θα μοιάζει το νέο Renault Captur μετά το facelift (photos)