Η Porsche 911 Targa GTS πιο «επιθετική» και αποκαλυπτική από ποτέ (photos)


Ο χειμώνας απομακρύνεται σιγά-σιγά και τα πρωτότυπα της Porsche χάνουν καμουφλάζ. Δείτε την «καυτή» έκδοση της επερχόμενης 911 Targa GTS.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 22/2/2024

Η Porsche ετοιμάζει εδώ και πολλούς μήνες τη νέα 911 και πραγματικά ο στόλος των πρωτότυπων της επερχόμενης facelift έκδοσης, γνωστή με τον εσωτερικό κωδικό 992.2, μοιάζει πραγματικά ατελείωτος.

Αυτό οφείλεται, ασφαλώς, τόσο στις διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος (coupe, cabrio, targa) όσο και στις… αμέτρητες παραλλαγές ισχύος και κινητήριων συνόλων. Πριν από λίγες εβδομάδες σάς είχαμε παρουσιάσει δύο πρωτότυπα, σε coupe και cabrio αμάξωμα να δοκιμάζονται στα χιόνια και τώρα ήρθε η σειρά της Targa.

Οι χειμερινές δοκιμές συνεχίζονται, ωστόσο παρά το κρύο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το συγκεκριμένο πρωτότυπο δείχνει πιο «γυμνό» από ποτέ. Τουλάχιστον τόσο συγκριτικά με την πιο πρόσφατη, καλοκαιρινή, συνάντηση των συνεργατών μας μαζί του, όσο και με περυσινό συναπάντημα και πάλι στα χιόνια.

Η παρουσία των τροχών με ένα, μόνο, κεντρικό μπουλόνι, μαζί με τα «επιθετικά» ενεργά πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και οι δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης «προδίδουν» τον σπορ χαρακτήρα του συγκεκριμένου πρωτότυπου. Πρόκειται για την έκδοση GTS, η οποία έχει κατασκοπευθεί, επίσης, αλλά σε κουπέ αμάξωμα.

Το καμουφλάζ δείχνει ανύπαρκτο, αλλά μια προσεκτική ματιά αποκαλύπτει την ύπαρξη αυτοκόλλητων σε επιλεγμένα σημεία, όπως τα φωτιστικά σώματα, ώστε να μην μπορούν να φανούν πλήρως τα εσωτερικά γραφικά τους. Όμως είναι προφανές ότι η νέα 911 θα διαθέτει Matrix LED προβολείς ανάλογους με της νέας Taycan.

Στο εμπρός μέρος, η μεγάλη μάσκα διαθέτει επανασχεδιασμένες κάθετες εισαγωγές αέρα, ενώ στο πλάι, το καμουφλάζ κάνει την εμφάνισή του με την ταινία που κρύβει το σήμα Targa στις κολόνες. Οι μεγάλοι διάτρητοι δίσκοι με τις μαύρες δαγκάνες φρένων φανερώνουν τις δυνατότητες του συστήματος πέδησης, ενώ στο πίσω μέρος, οι σχεδιαστικές ομοιότητες των λεπτών φωτιστικών σωμάτων με αυτών της Taycan είναι εξίσου προφανείς.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δε διαθέτει το στρογγυλό κίτρινο αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ που - διέθετε εκείνο της 911 GTS coupe facelift και - προδίδει την ύπαρξη υβριδικού κινητήριο συνόλου, ωστόσο δεν αποκλείεται, τελικά, να το «υποδεχθεί». Αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τους κινητήρες της νέας Porsche 911 μπορείτε να τις διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας Porsche 911 Targa αναμένεται να ακολουθήσει αυτή της coupe έκδοσης. Έτσι, δεν αποκλείεται να συμβεί προς τα τέλη του 2024 ή το αργότερο στις αρχές του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Porsche αποφασίζει για το νέο της hypercar - Δείτε ποιο θα είναι (video-photos)

Η Porsche Panamera σε δύο νέες E-Hybrid εκδόσεις με έως και 544 PS (photos)

Η νέα Porsche Macan ήρθε για να «ταράξει τα νερά» στα μεσαία SUV (video-photos)