Κι όμως, ακόμα και μία Rolls-Royce... χρειάζεται facelift! (photos)


Η Rolls-Royce Ghost ετοιμάζεται να αναβαθμιστεί, με το πολυτελές sedan να εμφανίζει τις πρώτες αλλαγές στο αμάξωμά της.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 12/3/2024

Από την ενότητα των κατασκοπευτικών φωτογραφιών του Car and Driver έχουν περάσει εκατοντάδες μοντέλα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, τα υπερπολυτελή, όπως μία Rolls-Royce, είναι εξαιρετικά σπάνια και η παρουσία τους από μόνη της αποτελεί «είδηση».

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν στις χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Σουηδίας ένα πρωτότυπο της Rolls-Royce Ghost. Η τρέχουσα γενιά του πολυτελούς sedan παρουσιάστηκε το 2020 οπότε έφτασε η ώρα για να «φρεσκαριστεί», προκειμένου να συνεχίσει την εμπορική του πορεία.

Από τη στιγμή που πρόκειται για ανανέωση στο μέσο του κύκλου ζωής του μοντέλου, δεν περιμένουμε εντυπωσιακές αλλαγές και αυτό επιβεβαιώνεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι περισσότερες θα υπάρχουν στο εμπρός τμήμα και γι’ αυτό, άλλωστε, είναι το μοναδικό που καλύπτεται από καμουφλάζ.

Ωστόσο, είναι ορατές αρκετές διαφοροποιήσεις, οι οποίες εντοπίζονται καταρχάς στα φωτιστικά σώματα. Οι LED προβολείς έχουν πιο λεπτό σχήμα σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, οι οποίοι γίνονται ολοένα και λεπτότεροι στη «διαδρομή» προς τη φωτιζόμενη μάσκα.

Επιπλέον, νέα σχεδίαση έχει και ο προφυλακτήρας, με πιο «απλή» μορφή στο κάτω μέρος, διαφορετικές εισαγωγές αέρα, νέα ένθετα και αφαίρεση των λεπτομερειών χρωμίου που υπάρχουν στις Ghost που αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους. Συν τοις άλλοις, καινούριος είναι και ο κεντρικά τοποθετημένος αισθητήρας για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Στο πλάι οι αλλαγές μοιάζουν ανύπαρκτες, ενώ καταλήγοντας στο πίσω μέρος, οι όποιες διαφοροποιήσεις επικεντρώνονται στη φωτιστικά σώματα. Αν και συνολικά το σχήμα τους δεν αλλάζει, διαθέτουν νέα γραφικά, με δύο κάθετες λωρίδες LED.

Στο εσωτερικό δεν αναμένονται αλλαγές, με την πολυτέλεια, έτσι κι αλλιώς, να κυριαρχεί, αλλά σίγουρα η νέα Ghost θα αξιοποιήσει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, τόσο στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, αλλά και για το infotainment.

Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τον V12 twin-turbo κινητήρα 6,75 L, που αποδίδει 570 PS (600 PS στην έκδοση Black Badge). Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναβαθμίσεις προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση (αγγίζει τα 15,8 L/100 km) αλλά και οι εκπομπές ρύπων.

Η παρουσίαση της νέας Rolls-Royce Ghost αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα Rolls-Royce Droptail είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία (photos)

Το νέο roadster της Rolls-Royce κοστίζει όσο... 50 Phantom! (photos)

Rolls-Royce: Ξημερώνει το ηλεκτρικό μέλλον της βρετανικής μάρκας - Τέλος οι ΜΕΚ