Μπείτε στο κόκπιτ της νέας Mercedes-AMG GLC 63 Coupe των 680 PS (photos)


Όταν έχεις την ευκαιρία να δεις το εσωτερικό ενός εντυπωσιακού επερχόμενου AMG μοντέλου της Mercedes... απλά δεν τη χάνεις!

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 17/1/2023

Η AMG έχει «πιάσει» για τα καλά δουλειά το τελευταίο διάστημα και εργάζεται πυρετωδώς ώστε μια σειρά από εκδόσεις επιδόσεων διάφορων νέων μοντέλων της Mercedes να είναι έτοιμα για παρουσίαση.

Ένα εξ’ αυτών είναι και η Mercedes-AMG GLC 63 Coupe, που ο κατασκοπευτικός φακός μας τη «συνέλαβε» παρκαρισμένη. Χαράς ευαγγέλια, καθώς είχαμε τη δυνατότητα να φωτογραφίσουμε και το εσωτερικό της.

Η τελευταία φορά που πετύχαμε τη «μεγάλη» AMG έκδοση της GLC - καθώς υπάρχει και η GLC 43 Coupe που σας παρουσιάσαμε πριν από λίγες μέρες - ήταν τον περασμένο Οκτώβριο. Εκείνο το πρωτότυπο έκανε βόλτες γύρω από το Nurburgring, ενώ το σημερινό βρίσκεται στη χιονισμένη Σουηδία.

Τις περισσότερες φορές, ένα ακινητοποιημένο πρωτότυπο προσφέρει τη δυνατότητα να μπούμε στο εσωτερικό του και να τραβήξουμε πολύτιμες λήψεις. Αυτό συνέβη και στην περίπτωσή μας, οπότε σας παρουσιάζουμε την καμπίνα της AMG GLC 63 Coupe.

Η αλήθεια είναι ότι αν έχετε ήδη δει φωτογραφίες της νέας C-Class και της νέας GLC, δε θα συναντήσετε τίποτα ριζικά διαφορετικό στην GLC Coupe. Ωστόσο, η AMG έκδοση έχει το «αλατοπίπερο» που χρειάζεται σε ένα μοντέλο επιδόσεων.

Δερμάτινα bucket καθίσματα με κίτρινες ραφές, ένθετα αλουμινίου κάτω από τα προσκέφαλα, αλλά και ανάλογες ραφές στα πάνελ των θυρών, το κεντρικό υποβραχιόνιο και σε τμήματα του ταμπλό.

Όσο για τα υπόλοιπα, η οριζόντια οθόνη με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι και η κάθετη, κεντρική, του συστήματος infotainment με τους 3 στρογγυλούς αεραγωγούς ακριβώς από πάνω της, παραπέμπουν στη διάταξη της GLC.

Περνώντας στο εξωτερικό, ένα μεγάλο μέρος του αμαξώματος καλύπτεται με καμουφλάζ, οπότε αρκετές λεπτομέρειες δεν είναι δυνατό να παρατηρηθούν. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει για την περίπτωση των τετραπλών απολήξεων της εξάτμισης. Το τετραγωνισμένο στιλ τους, «προδίδει» την ισχυρότερη (63) έκδοση, σε σχέση με τη μικρότερη (43), η οποία έχει στρογγυλεμένες.

Ο AMG χαρακτήρας γίνεται αντιληπτός από την πιο «επιθετική» εμπρός όψη με τη χαρακτηριστική μάσκα και τα «σκαλοπάτια» στο πλάι, που δεν ήταν ορατά σε παλιότερες λήψεις.

Η επερχόμενη Mercedes-AMG GLC 63 Coupe υιοθετεί τα νέα δεδομένα στα μοντέλα επιδόσεων της γερμανικής φίρμας. Ο V8 αποτελεί παρελθόν και πλέον υπεύθυνο για την κίνηση είναι το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο, με τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα, που γνωρίσαμε στην Mercedes-AMG C 63 S E Performance.

Η απόδοση των 680 PS και των 1.020 Nm είναι εντυπωσιακή, όσο για τον παραγόμενο ήχο, μπορεί να προκύψει αρκετή συζήτηση, ιδίως από τους «φανατικούς» των V8 κινητήρων. Λογικά οι ίδιοι αριθμοί θα διατηρηθούν και στην GLC.

Η Mercedes δεν έχει προσδιορίσει την ημερομηνία παρουσίασης της AMG GLC 63 Coupe. Με δεδομένο ότι υπάρχει και η μικρότερη «αδερφή» (43) αλλά και οι «βασικές» εκδόσεις, όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τις δικές τους αποκαλύψεις. Έτσι, η κορυφαία έκδοση δύσκολα θα κάνει ντεμπούτο πριν το τελευταίο 3μηνο του 2023.