Oι πρώτες φωτογραφίες της ηλεκτρικής Mercedes-AMG με την ισχύ των 1.000 PS (photos)


Ο βραχίονας επιδόσεων της Mercedes ετοιμάζει «καυτή» ηλεκτρική έκδοση, που θα αποδίδει τετραψήφια ισχύ και θα βάλει δύσκολα στην Porsche Taycan.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 3/11/2023

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την πληροφορία που κυκλοφόρησε, σύμφωνα με την οποία η AMG ετοιμάζει μια αμιγώς ηλεκτρική πρόταση που θα φτάνει τους 1.000 PS και οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα του συγκεκριμένου project!

Και τα δύο αυτοκίνητα δοκιμών βασίζονται στο αμάξωμα της Mercedes EQE sedan, με αποτέλεσμα να είναι προφανές ότι η εξέλιξη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές μέχρι να φτάσουμε στην παρουσίαση.

Ωστόσο ακόμα και τώρα είναι εμφανή τα φαρδύτερα φτερά των πρωτοτύπων, που αμφότερα καλύπτονται περιμετρικά με καμουφλάζ. Όσο για την «ανάγκη» μιας τέτοιας «καυτής» έκδοσης, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη η ηλεκτρική Mercedes-AMG EQE 53 4MATICplus των 625 PS, η απάντηση μοιάζει απλή: Πρέπει να βρεθεί το «αντίπαλο δέος» για την Porsche Taycan, που στην έκδοση Turbo S αποδίδει 761 PS.

Άλλωστε η AMG είχε δείξει τις προθέσεις της από τα μέσα του 2022, όταν παρουσίασε το concept Vision AMG, που βασίζεται στην πλατφόρμα AMG.EA. Το όνομα του μοντέλου παραγωγής θα μπορούσε να είναι Mercedes-AMG GT4 EV, αλλά το σίγουρο είναι ότι εσωτερικά είναι γνωστό ως C295.

Τα πρώτα στοιχεία που μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι η μειωμένη απόσταση από το έδαφος και τα φαρδιά ελαστικά, ενώ μένει να φανεί ποια από τα σχεδιαστικά στοιχεία του concept των 5.100 mm μήκους θα φτάσουν στη γραμμή παραγωγής.

Το μακρύ μεταξόνιο αναμένεται να επιτρέψει στην Mercedes να τοποθετήσει μια λεπτή μπαταρία κάτω από το πάτωμα, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η χαμηλή γραμμή οροφής και η μέγιστη αεροδυναμική απόδοση.

Όσο για την ισχύ; Εκτιμάται ότι θα φτάνει τους 1.000 PS, με διάταξη δύο ή ακόμα και τριών ηλεκτροκινητήρων.

Με δεδομένο ότι δεν περιμένουμε την αποκάλυψή της πριν από το 2025 - χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε και ως το 2026 - είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα πακέτα κατασκοπευτικών φωτογραφιών, που θα μας κάνουν αρκετά σοφότερους σε πολλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mercedes Vision One-Eleven: Το hypercar του μέλλοντος με ρίζες από το παρελθόν (video-photos)

Ντεμπούτο για την εντυπωσιακή Mercedes Vision EQXX Concept με τα 1000 χλμ αυτονομίας!

Αυτό είναι το πιο φθηνό Mercedes-AMG που μπορείς να αποκτήσεις – Έχει και Sport mode (τιμή)