Πρώτες εικόνες για το νέο Renault 5 EV (photos)


Βασισμένο στο αμάξωμα του Renault Clio, το νέο «μικρό» αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας «αποκαλύπτει» τα πρώτα σχεδιαστικά στοιχεία του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 21/9/2022

Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτροκίνητο, όπως επιβεβαίωσε η Renault εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο και για πρώτη φορά το EV εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Βέβαια, το μοντέλο είναι σε μορφή mule, βασίζεται στο αμάξωμα του Renault Clio και ασφαλώς η τελική του εμφάνιση μικρή σχέση θα έχει με τη συγκεκριμένη που βλέπουμε. Ωστόσο κάποια πρώτα στοιχεία μπορούμε να συλλέξουμε.

Το mule δείχνει να είναι αρκετά φαρδύ, με τη γαλλική εταιρία να έχει ενσωματώσει φουσκωμένους θόλους στα φτερά. Τα στοιχεία που «κλειδώνουν» ότι πρόκειται για ηλεκτροκίνητη έκδοση είναι η θύρα του φορτιστή στη δεξιά πλευρά της μάσκας αλλά και το ενισχυμένο πάτωμα, για να φιλοξενεί την μπαταρία.

Το νέο Renault 5 θα βασίζεται στην  πλατφόρμα CMB-BEV που θα υποστηρίξει επίσης το επερχόμενο Nissan Micra. Ήδη η Renault έχει παρουσιάσει ένα «εντυπωσιακό» concept car, αλλά η έκδοση παραγωγής αναμένεται να είναι μια περισσότερο ήπια μορφή του.

Η γαλλική εταιρία έχει ξεκαθαρίσει ότι το Renault 5 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024, οπότε μην περιμένετε πρωτότυπα με πλήρες αμάξωμα μέχρι το 2023. Πιθανότατα το Renault 5 EV θα αντικαταστήσει το ηλεκτρικό Renault Zoe. Και δεδομένου ότι το Zoe είναι ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, το Renault 5 έχει «δύσκολο» έργο.

Αργότερα θα υπάρξει και μια έκδοση Alpine με την ονομασία Alpine R5, η οποία θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος και θα αποδίδει περισσότερους από 215 PS, την ώρα που η βασική έκδοση αναμένεται να «αγγίζει» τους 136 PS.