Πρώτη «εμφάνιση» του νέου Audi Q8 - Δείτε τις αρχικές αλλαγές (photos)


Μετά τα ηλεκτρικά Q8 e-tron, έρχεται η σειρά και για τις θερμικές/υβριδικές εκδόσεις του επιβλητικού SUV της Audi να μπουν σε διαδικασία ανανέωσης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 25/1/2023

Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, η Audi παρουσίασε τις νέες ηλεκτρικές ναυαρχίδες της, τα Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback, μεταφέροντας ουσιαστικά τις «βασικές» εκδόσεις e-tron στην γκάμα του Q8. Πλέον, έρχεται η σειρά του μοντέλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Κατασκοπεύσαμε για πρώτη φορά τη facelift έκδοση του θερμικού SUV, έχοντας τη δυνατότητα να το δούμε σταθμευμένο και η αρχική αίσθηση είναι ότι δείχνει όσα ακριβώς περιμένει κάποιος από μια αναβάθμιση υπάρχουσας έκδοσης του ομίλου VW. Με άλλα λόγια, μικρές διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Διαθέτει επανασχεδιασμένα γραφικά στα εμπρός φωτιστικά σώματα, διαφορετικό μπροστινό προφυλακτήρα και ελαφρώς τροποποιημένη μάσκα. Στο πίσω μέρος τα φώτα ανανεώνονται επίσης με νέα γραφικά.

Από την άλλη πλευρά, το εσωτερικό δεν παρουσίασε καμία αλλαγή σε αυτό το στάδιο, όμως περιμένουμε να υπάρξουν νέες επιλογές ταπετσαρίας και αναβαθμισμένες λειτουργίες του συστήματος infotainment και αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Άλλωστε, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, καθώς απέναντί του θα βρει τη BMW X6 που πρόκειται να ανανεωθεί σύντομα, τη Mercedes GLE Coupe και την Porsche Cayenne Coupe, η οποία ετοιμάζει νέα γενιά στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Κρίνοντας από την επιθετική σχεδίαση του μπροστινού προφυλακτήρα, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων και το λογότυπο «S» που είναι κεντημένο στα μπροστινά καθίσματα με δερμάτινη επένδυση, φαίνεται να είναι η πιο ακριβή έκδοση S Line.

Το καμουφλάζ στην πόρτα του χώρου των αποσκευών καλύπτει την οριζόντια φωτεινή ράβδο που περιμένουμε να διατηρηθεί και στο facelift μοντέλο. Όσο για τον «ψεύτικο» διαχύτη, μοιάζει να έχει περισσότερα «πτερύγια» σε σχέση με πριν και πλαισιώνεται από ένα ζευγάρι επανασχεδιασμένων, σκουρόχρωμων, απολήξεων εξάτμισης, που δείχνουν πιο φαρδιές και λεπτές.

Πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιες ενημερώσεις στους κινητήρες για λίγη περισσότερη ισχύ και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Για άλλη μια φορά, θα δοθεί έμφαση στις ήπια υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Όπως και με το τρέχον μοντέλο, δεν θα υπάρχει πλήρως ηλεκτρική έκδοση, καθώς αυτές πλέον «μεταφέρθηκαν» στο Q8 e-tron.

Η παρουσίαση του νέου, μη ηλεκτρικού, Q8 αναμένεται προς το τέλος του έτους, ίσως και στις αρχές του επόμενου.