Skoda Superb: Η νέα, «καυτή» έκδοση... έδωσε εξετάσεις στο Nurburgring (photos)


Το πρωτότυπο με τη διπλή εξάτμιση μπήκε στη διάσημη πίστα και οδεύει προς την παρουσίασή του μέσα στο φθινόπωρο.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 27/6/2023

Πριν από λίγες μέρες σας είχαμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες του επερχόμενου Skoda Kodiaq να δοκιμάζεται στο Nurburgring. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό μοντέλο της τσέχικης φίρμας που «πάτησε» τη διάσημη πίστα.

Μια από τις τελευταίες δοκιμές της πραγματοποίησε και η 4η γενιά της Superb, τόσο εντός όσο και στους γύρω δρόμους, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο, σε αμάξωμα station wagon (Combi) και sedanhatchback, σύμφωνα με τη φίρμα).

Η ναυαρχίδα της εταιρείας φαίνεται ότι θα ανανεωθεί ακολουθώντας τη σχεδίαση του υπάρχοντος μοντέλου και όχι τη φρέσκια σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid». Για παράδειγμα οι διαφοροποιήσεις στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα δείχνουν περιορισμένες, αν και αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει.

Μικρής έκτασης δείχνουν και οι αλλαγές στους δύο προφυλακτήρες, ωστόσο αυτό που είναι αξιοσημείωτο - αν και πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί αμέσως - είναι η διπλή εξάτμιση του συγκεκριμένου πρωτότυπου. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια ισχυρή, τετρακίνητη έκδοση, ίσως με τον κινητήρα 2.0 TSI και ισχύ περίπου 280 PS.

Όπως είναι γνωστό, η Superb θα βασίζεται σε ενημερωμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, πάνω στην οποία θα «πατήσει» και το νέο Volkswagen Passat. Ωστόσο, το τελευταίο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε αμάξωμα station wagon.

Περιμένουμε και τα δύο μοντέλα να προσφέρουν παρόμοια γκάμα κινητήρων βενζίνης ήπιας υβριδικής τεχνολογίας αλλά και mild hybrid, μαζί με diesel προτάσεις.

Λίγη υπομονή χρειάζεται να κάνουμε, καθώς το ντεμπούτο της νέας Skoda Superb αναμένεται εντός του 2023, πιθανότατα το φθινόπωρο.