Το «αγριεμένο» Audi S4 Avant δοκιμάζεται στα χιόνια (photos)


Η Audi συνεχίζει τις δοκιμές της επόμενης γενιάς του A4 και έχουμε στη διάθεσή μας νέες φωτογραφίες του S4 Avant με τις 4πλές απολήξεις εξάτμισης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 9/1/2023

Οι εντατικές δοκιμές της επόμενης γενιάς του Audi A4 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εδώ και πάνω από 1 χρόνο. Οι εκδόσεις του είναι πολλές, οπότε η γερμανική εταιρεία έχει πολλά να τεστάρει.

Έχουμε κατασκοπεύσει τo «απλό» station wagon αμάξωμα (Avant για την Audi) πριν από ένα χρόνο, στα χιόνια, αλλά και το περασμένο καλοκαίρι, σε μια έκδοση που έμοιαζε με την ισχυρή RS. Πριν από 3 μήνες «πάτησε» για πρώτη φορά την πίστα του Nurburgring, ενώ λίγο πριν την αλλαγή του έτους, ξανά στα χιόνια, η τεράστια γυάλινη οροφή μας έβαλε σε σκέψεις για ενδεχόμενη χρήση ηλιακών πάνελ.

Αυτή τη φορά, η έκδοση που «συνέλαβε» ο κατασκοπευτικός φακός μας στα χιόνια είναι το S4 Avant. Προδίδουν το χαρακτήρα του οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης (δύο σε κάθε άκρη). Ασφαλώς και πρόκειται για θερμική έκδοση, η οποία θα είναι και η τελευταία, μιας και από το 2026 η Audi έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο «φοράει» τα εμπρός φωτιστικά σώματα παραγωγής. Όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα πίσω φώτα. Η εξωτερική σχεδίαση έχει σαφείς διαφοροποιήσεις από το τρέχον μοντέλο, όπως για παράδειγμα οι νέες χωνευτές λαβές των θυρών και η κοντύτερη, φαρδύτερη μάσκα, ωστόσο στο εσωτερικό θα υπάρξουν οι μεγάλες αλλαγές.

Αν και αυτή τη φορά δεν έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από την καμπίνα, γνωρίζουμε από παλιότερες λήψεις ότι θα υπάρχει ένα πλήρως ανανεωμένο ταμπλό, με ένα ζευγάρι οθονών.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, δεν υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη πληροφόρηση. Ήδη η diesel έκδοση των 347 PS διαθέτει ένα ήπια υβριδικό σύστημα. Υποψιαζόμαστε ότι και ο turbo βενζινοκινητήρας V6 των 354 PS θα παραμείνει διαθέσιμος, πιθανότατα σε mild hybrid έκδοση με μεγαλύτερη απόδοση.

Υπομονή μέχρι η Audi να τραβήξει εντελώς το κάλυμμα από τη νέα γενιά του A4, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2023.