Το Audi A6 Avant e-tron πιο αποκαλυπτικό από ποτέ - Πού διαφέρει από το concept (photos)


Το ηλεκτρικό station wagon της Audi μοιάζει πανέτοιμο για την επίσημη παρουσίασή του, καθώς εμφανίστηκε με ελάχιστο καμουφλάζ.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 22/1/2024

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που είχαμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το ολοκαίνουριο Audi A6 Avant e-tron.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η γερμανική φίρμα συνέχιζε την εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτρικού station wagon και πλέον, το πρωτότυπο που «εντοπίστηκε» από τους συνεργάτες μας να δοκιμάζεται, δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στη φάση της παρουσίασής του. Αυτό είναι εμφανές από το περιορισμένο επίπεδο καμουφλάζ που διαθέτει, με το κλασικό «έξυπνο» στιλ του ομίλου VW.

Οι ταινίες στο χρώμα του αμαξώματος, ιδίως στο εμπρός σημείο, αποτελούν το βασικό στοιχείο της «μεταμφίεσής» του, στην προσπάθεια να κρύψουν κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μάλιστα, δείχνει να είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο εξέλιξης σε σχέση με τις διάφορες εκδόσεις του ηλεκτρικού sedan.

Αυτό βέβαια, δύσκολα θα σημαίνει ότι η παρουσίασή του θα προηγηθεί, μιας και κάτι τέτοιο δε συνηθίζεται. Έστω και αν το αντίπαλο «δέος», η ολοκαίνουρια BMW i5 Touring, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί εντός της άνοιξης.

Το Audi A6 Avant e-tron θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα PPE που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Porsche. Άλλωστε, σε λίγα 24ωρα, το πρώτο μοντέλο που θα «πατήσει» σε αυτή θα αποκαλυφθεί και δεν είναι άλλο από τη 2η γενιά της Macan, η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Σε σχέση με το concept Audi A6 Avant, που παρουσιάστηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, η αναμενόμενη έκδοση παραγωγής διατηρεί σε μεγάλο βαθμό πολλά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα χωρισμένα σε δύο τμήματα εμπρός φωτιστικά σώματα. Μάλιστα, διαθέτει και κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Μία ουσιαστική διαφορά έγκειται στη μάσκα, η οποία είναι ακόμα πιο «λεπτή» σε σχέση με το concept, προκειμένου να μπορούν να τοποθετηθούν οι αισθητήρες για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Από πλευράς κινητήρων, αναμένεται να είναι διαθέσιμο τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα όσο και σε τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες. Το concept διέθετε 2 ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 476 PS και ροπή 800 Nm, με την εκτιμώμενη αυτονομία του να αγγίζει τα 700 km.

Η παρουσίαση του νέου Audi A6 Avant e-tron αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πόσο κοστίζει η ενοικίαση ενός Audi R8 στην Ελλάδα

Νέα Audi A6 και A7: Ανασχεδιασμένα και με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό (photos)

Ανατροπή: Τα νέα δεδομένα για το επόμενο Audi A6 (photos)