Το επιβλητικό Hyundai IONIQ 7 αποκαλύπτει το ταμπλό με τις δύο οθόνες (photos)


Το 7θέσιο SUV της Hyundai «τρέχει» προς την παρουσίαση και για πρώτη φορά μάς δείχνει το εσωτερικό του. Ομοιότητες και διαφορές από το SEVEN Concept.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 6/2/2024

Έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τη στιγμή που η Hyundai παρουσίασε το SEVEN Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles. Από εκείνο τον Νοέμβριο του 2021 άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής.

Πλέον, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε… ή, έστω, πλησιάζει. Η ώρα της αποκάλυψης του Hyundai IONIQ 7, του αμιγώς ηλεκτρικού, 7θέσιου SUV δεν αργεί και οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπό του να δοκιμάζεται στα χιόνια. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπεί, για ένα EV οι χειμερινές δοκιμές είναι πολύτιμες, καθώς δοκιμάζουν στα όρια τα συστήματά του.

Αν σκεφτήκατε ότι ουσιαστικά πρόκειται για την αντίστοιχη έκδοση του KIA EV9 δεν κάνατε λάθος. Αμφότερα ανήκουν στον ίδιο όμιλο και το επερχόμενο επιβλητικό SUV της μητρικής εταιρείας θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα E-GMP. Μάλιστα, με μεταξόνιο 3.200 mm, οι χώροι που θα προσφέρει θα είναι τεράστιοι.

Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες του ολοκαίνουριου IONIQ 7, ωστόσο για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το εσωτερικό του. Παρόλο που υπάρχει και σε αυτό καμουφλάζ, μπορούμε να αποκτήσουμε μια καλή πρώτη εικόνα. Δεσπόζει η μεγάλη ενιαία οθόνη, που περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων αλλά και την οθόνη του συστήματος infotainment.

Οι δύο φωτογραφίες του εσωτερικού επιβεβαιώνουν ότι στο νέο SUV θα… περισσεύει η τεχνολογία, ωστόσο τη δική τους παρουσία θα έχουν και οι φυσικοί διακόπτες, για το χειρισμό του συστήματος κλιματισμού αλλά και του ραδιοφώνου.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν διαθέτει παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέπτες, αλλά κάμερες. Ο οδηγός μπορεί να δει τι συμβαίνει στο πίσω μέρος του οχήματος μέσω οθονών που υπάρχουν στα εσωτερικά πάνελ των θυρών. Μιλώντας για τις πόρτες, αυτές είναι, πλέον, παραδοσιακές, σε αντίθεση με τις suicide doors χωρίς κεντρική κολόνα του SEVEN Concept. Άλλωστε, πάντα τα μοντέλα παραγωγής «αποχωρίζονται» ορισμένα από τα φουτουριστικά στοιχεία των αντίστοιχων concept cars.

Το επίπεδο καμουφλάζ του αμαξώματος παραμένει σε υπερθετικό βαθμό, ωστόσο συνολικά η σιλουέτα του δε μοιάζει να διαφοροποιείται ιδιαίτερα από το SEVEN Concept. Βέβαια, πιο ασφαλή συμπεράσματα, για τις λεπτομέρειες, θα βγάλουμε όταν υποχωρήσει το camo.

Όσο για τα συστήματα μετάδοσης κίνησης, από τη στιγμή που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το KIA EV9 μπορούμε να περιμένουμε ανάλογα πράγματα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε, με βάση τι ισχύει σε διάφορες αγορές, θα υπάρχουν δύο μπαταρίες, ενεργειακής χωρητικότητας 76,1 kWh και 99,8 kWh, αλλά και πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με ισχύ από 204 PS έως 384 PS.

Η παρουσίαση του ολοκαίνουριου Hyundai IONIQ 7 αναμένεται στα μέσα του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hyundai Ioniq 6: Μπήκε στις ελληνικές εκθέσεις το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (LIVE PHOTOS)

Το Hyundai Ioniq 6 N έρχεται με ισχύ που θα ξεπερνά τους 650 PS

Hyundai Ioniq 5 N: Ηλεκτρική ρουκέτα με 650 PS και 8άρι «κιβώτιο»! (photos)