Το νέο Renault Espace αποκαλύπτεται πριν την παρουσίασή του (photos)


Το ντεμπούτο της 6ης γενιάς είναι προγραμματισμένο σε 10 μέρες, ωστόσο σας προσφέρουμε πρόγευση της τελικής του σχεδίασης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 17/3/2023

Η Renault έχει ανακοινώσει ότι στις 28 Μαρτίου θα παρουσιάσει το νέο Espace και οι κατασκοπευτικοί μας φωτογράφοι είχαν την τελευταία, όπως όλα δείχνουν, συνάντηση μαζί του στα χιόνια, πριν την παρουσίασή του.

Το νέο SUV μοιάζει μια μεγαλύτερη έκδοση του Australαλλά με κάποιες μικρότερες αλλαγές εμπρός και πίσω. Το εσωτερικό φυσικά θα διαφέρει επίσης καθώς το Espace θα έχει επιλογή 5 ή 7 θέσεων σε σύγκριση με τις 5 θέσεις του Austral.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι έντονα καμουφλαρισμένο, καθώς μόνο ορισμένα τμήματα των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων διακρίνονται. Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι τα πλαστικά πρόσθετα στα τόξα των θόλων των τροχών, που δεν αποκλείεται να κρύβουν κάποια διαφορετική σχεδίαση σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση.

Παρά το καμουφλάζ, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η σχεδίαση του εμπρός μέρους θα θυμίζει αρκετά τόσο το Megane E-Tech όσο και το Austral, έχοντας παρόμοιους προβολείς LED και μια μάσκα μέτριου μεγέθους. Ακόμα μεγαλύτερη δείχνει η ομοιότητα των φωτιστικών σωμάτων στο πίσω μέρος.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Espace θα είναι μεν μικρότερο από την τρέχουσα, 5η γενιά του, κατά 14 cm, αλλά θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο (21 cm) από το Austral, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Όσο για το εσωτερικό περιμένουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη του συστήματος infotainment 12 ιντσών, αλλά και σύστημα head-up display 9,3 ιντσών.

Τέλος, τα κινητήρια σύνολα αναμένεται να προέρχονται από το Austral, όπως για παράδειγμα ο νέος 3κύλινδρος mild hybrid κινητήρας 1,2 L.