CAR AND DRIVER: Τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα μας για το 2022


Από τη νέα Mercedes-AMG του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τη μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών, η οποία δεν είναι αυτή που νομίζεις, μέχρι την παράβαση του ΚΟΚ που τιμωρείται με 2.000 πρόστιμο! 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 31/12/2022

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν ένα έτος ετοιμάζεται να μας αποχαιρετίσει, είναι μια καλή στιγμή για απολογισμό. Τι πήγε καλά, τι δεν εξελίχθηκε όπως θα περιμέναμε, πόσο σοφότεροι γίναμε ενόψει της επόμενης χρονιάς...

Από την αρχή του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, στο caranddriver.gr δημοσιεύθηκαν αμέτρητα άρθρα. Κάποια από αυτά διαβάστηκαν γρήγορα, ίσως όσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί η Mercedes-AMG GT Black Series του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Κάποια εισέβαλαν στους browsers των συσκευών σας, όπως οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ελλάδα. Σίγουρα υπήρξαν και αρκετά που… βαθμολογήθηκαν με μηδέν από εσάς, όπως ένα μοντέλο στις δοκιμές του Euro NCAP.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα του 2022, τις δημοσιεύσεις του caranddriver.gr που προσέλκυσαν περισσότερο από κάθε άλλες το ενδιαφέρον σας στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει και σας τα παρουσιάζουμε. Για να τα θυμηθείτε όσοι τα έχετε ήδη διαβάσει, αλλά και για να έχετε την ευκαιρία να τα «απολαύσετε» όσοι δεν «έτυχε» να τα συναντήσετε στις περιπλανήσεις σας στο διαδίκτυο. Τι στο καλό, κάτι… ενδιαφέρον θα είχαν για να άρεσαν στους υπολοίπους που τα είδαν! Και μην μπερδεύεστε, η παράθεσή τους γίνεται με τυχαία σειρά.

Η νέα Mercedes-AMG του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός - και της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ - δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα. Λάτρης της Mercedes, το γκαράζ του έχει μια σειρά από εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Ωστόσο, αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η εξαιρετικά σπάνια Mercedes-AMG GT Black Series, με τον 4λιτρο V8 biturbo κινητήρα που αποδίδει 730 PS, την οποία ο ίδιος παρουσίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα, λίγες εβδομάδες αργότερα, η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι «έκλεισε» η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, οπότε το πολύτιμο απόκτημα του κ. Γιαννακόπουλου μετατρέπεται, πλέον, σε συλλεκτικό και σίγουρα αξίζει να το δείτε… (Διαβάστε το άρθρο)

Η παράβαση που τιμωρείται με 2.000€

Εντάξει, ας το παραδεχθούμε. Όλοι μας υποπίπτουμε, σχεδόν καθημερινά, σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Είτε αυτές αφορούν παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παράνομη στάθμευση, προσπέραση σε σημεία που απαγορεύεται, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου κ.α. Ωστόσο, καμία από τις προαναφερθείσες, δεν επιφέρει αυτό το «τσουχτερότατο» πρόστιμο. Δεν φαντάζεστε ποια είναι, αλλά μπορείτε να το μάθετε… (Διαβάστε το άρθρο)

Πιλοτές πολυκατοικιών: Τέλος στο «χάος» με τις θέσεις στάθμευσης

Η «πληγή» των πιλοτών είναι ανοιχτή πάνω από 50 χρόνια προκαλώντας διαμάχες μεταξύ των ενοίκων των παλιών πολυκατοικιών, ενώ δυσκολίες εμφανίζονταν και στο Κτηματολόγιο. Σε ποιον ανήκει η θέση στάθμευσης; Ποιος έχει δικαίωμα χρήσης της; Ο ενοικιαστής; Ο ιδιοκτήτης; Μεταβιβάζεται μαζί με το διαμέρισμα στο οποίο αντιστοιχεί; Όλες οι απαντήσεις, απέχουν μόνο ένα click… (Διαβάστε το άρθρο)

Η κινεζική εισβολή στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε

Τα πρόσφατα εγκαίνια της αντιπροσωπείας της μεγάλης κινεζικής εταιρίας BYD (Build Your Dreams) είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Μια σειρά κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν ήδη το παρών στη χώρα μας και είναι θέμα χρόνου να δούμε να απασχολεί η Κίνα την mainstream αγορά αυτοκινήτου της Ελλάδας. Όχι, δεν κατασκευάζουν μόνο microcars, αλλά μια σειρά από μοντέλα που θα σας εκπλήξουν και σας τα παρουσιάζουμε… (Διαβάστε το άρθρο)

Τι σημαίνει το Σ στο πίσω παρμπρίζ

Εσείς τώρα μπορεί να γελάτε και να νομίζετε ότι κάναμε λάθος. Όχι, δε θέλαμε να γράψουμε «Ν». Το «Σ» θέλαμε και αυτό πληκτρολογήσαμε. Άλλωστε, απέχουν αρκετά μεταξύ τους στο πληκτρολόγιο. Και αν οδηγώντας, δεν έχετε πετύχει μέχρι σήμερα κάποιο προπορευόμενο αυτοκίνητο με κολλημένο το γράμμα «Σ» στο πίσω τζάμι, καλά θα κάνετε να διαβάσετε το άρθρο για να δείτε μήπως θα πρέπει να προσαρμόσετε την οδήγησή σας καλού-κακού αν συναντήσετε κανένα… (Διαβάστε το άρθρο)

Η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών δεν είναι αυτή που νομίζεις

Την ξέρεις, αλλά δε σου πάει το μυαλό με τίποτα. Βάλε στοίχημα με ένα φίλο σου και πόνταρε… όλη σου την περιουσία. Δε θα το βρει ποτέ. Και ας βλέπει φανατικά Formula 1 και σου πει αμέσως Pirelli, που μόνο για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατασκευάζει κάθε χρόνο χιλιάδες ελαστικά. Μην αρχίσεις να σκέφτεσαι κάποια άλλη από τις δημοφιλείς. Τσάμπα κόπος. Και δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα Guinness World Records! (Διαβάστε το άρθρο)

Αυτόν τον πιλότο θέλει η Mercedes αν αποχωρήσει ο Hamilton

Ήταν αρχές του 2022. Ο Βρετανός είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης μετά το φινάλε-θρίλερ στο Άμπου Ντάμπι και τον τρόπο με τον οποίο έχασε τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του στην Formula 1 (μην ανοίξουμε τώρα αυτή την κουβέντα) και η Mercedes άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί να βάλει τέλος στην καριέρα του. Τα σενάρια για το ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί άρχισαν να «εξυφαίνονται», αλλά το όνομα που «κυκλοφόρησε» ως επικρατέστερο, άφησε άπαντες με το στόμα ανοικτό. (Διαβάστε το άρθρο)

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι ο συμπλέκτης σου πεθαίνει

«Και μένα τι με νοιάζει; Έχω αυτόματο αυτοκίνητο». Να ζήσεις να το χαίρεσαι. Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις εσύ, σίγουρα οι περισσότεροι γνωστοί-φίλοι-συγγενείς σου οδηγούν αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Και το χαίρονται. Και δε θέλουν να έρθει η ώρα να οδηγήσουν αυτόματο, για να μη χάσουν την απόλαυση. Αλλά για να μη χάσουν και τον συμπλέκτη τους και μείνουν ξαφνικά στο δρόμο, ας θυμηθούμε όλοι απλές συμβουλές για το πώς μπορεί να αποφευχθεί μια... απρόοπτη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου μας. Αν βαριέσαι την ανάγνωση, τις έχουμε και σε video. (Διαβάστε το άρθρο)

Τα καλύτερα SUV για να αντιμετωπίσεις την κακοκαιρία

Χειμώνιασε. Ίσως όχι τόσο βαριά (ακόμα) όσο άλλες χρονιές, αλλά πού θα πάει. Θα το ρίξει και φέτος το χιονάκι. Θα πιάσει και πάγο. Οι δρόμοι θα γλιστρούν σαν παγοδρόμια. Πολλές φορές ούτε οι αλυσίδες αρκούν. Μπορεί και να μη χρειάζονται, αν έχεις τετρακίνητο αυτοκίνητο. Αν έχει και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, όπως τα SUV, ακόμα καλύτερα. Η λίστα με τα 5 καλύτερα τετρακίνητα οχήματα «ελεύθερου χρόνου» είναι δική σου. Και όχι, δεν έχουμε πανάκριβα που δεν τολμάς να περάσεις ούτε έξω από την αντίστοιχη αντιπροσωπεία.  (Διαβάστε το άρθρο)

Το αυτοκίνητο που πήρε μηδέν αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP

Η συμβολή του Euro NCAP στην κυκλοφορία αυτοκινήτων με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας είναι σημαντική. Τα crash tests που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός και οι αξιολογήσεις του υπό την μορφή αστεριών (με άριστα το 5) λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα μελλοντικά τους μοντέλα. Άρα, όταν κάποιο από αυτά βαθμολογείται με 0, καλό δεν είναι να το ξέρουμε; (Διαβάστε το άρθρο)