Η Dacia «φορτώνει» με νέα συστήματα ασφαλείας τα Sandero και Jogger


Μεταξύ άλλων στα αυτοκινήτα θα τοποθετηθεί «μαύρο κουτί» που θα καταγράφει δεδομένα στην περίπτωση τροχαίου και αυτοκόλλητο QR Code στο παρμπρίζ που θα παρέχει πληροφορίες στα σωστικά συνεργεία.

  • ΦΩΤ.: DACIA
  • 20/2/2024

Σημαντικές αναβαθμίσεις στο κομμάτι των συστημάτων ασφαλείας ανακοίνωσε η Dacia. Οι παρεμβάσεις έγιναν στα Sandero και Jogger προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μοντέλα θα εναρμονιστούν με τον παγκόσμιο κανονισμό ασφαλείας που προβλέπει από το GSR2.

Πιο αναλυτικά, από τον ερχόμενο Απρίλιο όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν σύστημα ειδοποίησης αλλαγής και διατήρησης λωρίδας, ειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με εντοπισμό πεζών και ποδηλάτων και συσκευή καταγραφής δεδομένων συμβάντων, ή πιο απλά «μαύρο κουτί», που γίνεται υποχρεωτικό σε όλα τα νέα οχήματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Επίσης θα προστεθεί λειτουργία για να αναβοσβήνουν γρήγορα τα φώτα φρένων όταν πιέζεται δυνατά και απότομα το πεντάλ, ενώ θα τοποθετηθεί αυτοκόλλητο «Resque QR Code» στο παρμπρίζ το οποίο μετά τη σάρωση από κινητή συσκευή θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες στις ομάδες διάσωσης, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών η Dacia προχώρησε επίσης και σε μια σειρά μικρών παρεμβάσεων όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση θυρών USB-C, στην πρώτη και δεύτερη σειρά καθισμάτων. Επιπρόσθετα το Sandero Streetway αποκτά την εξοπλιστική έκδοση Journey η οποία θα περιλαμβάνει ουσιαστικά το πακέτο Extreme που είναι διαθέσιμο στην έκδοση Stepway.

Οι προσθήκες δεν σταματούν εδώ αφού στην έκδοση Journey το Sandero Streetway θα αποκτήσει επίσης κεραία τύπου «καρχαρία», 16άρες ζάντες αλουμινίου «Randia», είσοδο στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, χωρίσματα για το πορτ μπαγκάζ καθώς και τον νέο κίτρινο αποκλειστικό χρωματισμό Safari. Στην παλέτα της Dacia μπαίνουν παράλληλα και τα νέα Shale Grey και Cedar Green που θα είναι διαθέσιμα τόσο στο Sandero όσο και στο Jogger.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος κίνδυνος στους δρόμους – Οδηγούν και φοράνε τα νέα γυαλιά της Apple (video)

Dacia Duster: Όλες οι πληροφορίες για το νέο σύστημα πολυμέσων της τρίτης γενιάς

Τι πρέπει να καταλάβεις όταν δεις γαλάζιο φως σε αυτοκίνητο της Mercedes