Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos-video)


Φουλ... επίθεση αυτή την εβδομάδα, με «άγριες» εκδόσεις BMW X6 M και Mercedes-AMG GT, αλλά και την εξέλιξη του Citroen C3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 25/12/2022

Πιστοί στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού μας με τον κόσμο των σχεδιαστών του διαδικτύου, σας προσφέρουμε τις πιο ενδιαφέρουσες render προτάσεις τις οποίες συναντήσαμε.

Είτε σας αρέσουν οι δημιουργίες τους είτε σας αφήνουν αδιάφορους, καλό είναι πάντα να θυμάστε ότι οι ανεξάρτητοι designers δεν έχουν καμία σχέση με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Απλά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και τα «όπλα» που προσφέρει η τεχνολογία, προκειμένου να παρουσιάσουν τις εμπνεύσεις τους είτε προτείνοντας την εξέλιξη ενός υπάρχοντος μοντέλου είτε οραματιζόμενοι μία εντελώς νέα πρόταση.

BMW X6 M

Η BMW ετοιμάζει να ανανεώσει την γκάμα τόσο της X5 όσο και της X6 και καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της X6 M εμφανίστηκαν να κάνουν δοκιμές το τελευταίο διάστημα. Αυτό έδωσε το έναυσμα στους σχεδιαστές του kolesa.ru να φανταστούν πώς θα είναι η ιδανική σχεδίαση του μοντέλου παραγωγής της.

Στο σχέδιο που ετοίμασαν, παρουσιάζουν μια πιο «επιθετική» μάσκα, με πλήρως επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με την προσθήκη μιας λεπτής μπάρας από τη μία άκρη περίπου στο μέσο του. Όσο για το πίσω μέρος, εκεί οι διαφοροποιήσεις από το τρέχον μοντέλο δεν είναι πολλές και κυρίως εστιάζονται στα ελαφρώς επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Citroen C3

O Βραζιλιάνος σχεδιαστής Kleber Silva της KDesign AG φαίνεται ότι έχει έφεση στο design «μικρών» αυτοκινήτων με ελληνικό ενδιαφέρον. Πριν από λίγο καιρό είχε οραματιστεί την επιστροφή του FIAT Uno, ενώ τώρα ήρθε η σειρά για να «προτείνει» στην Citroen την εξέλιξη του C3.

Η πρότασή του συνδυάζει το αμάξωμα ενός station wagon με SUV και όπως ο ίδιος αναφέρει, έχει χρησιμοποιήσει ως βάση το Mini Cooper Countryman. Βασικά, το αποτέλεσμα είναι ένα Mini με εμφανισιακές λεπτομέρειες από το C3. Εξηγεί ότι μεγάλωσε το αμάξωμα, ώστε να μπορεί η πρόταση της Stellantis να προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για τους επιβάτες.

Mercedes-AMG GT

Πριν από λίγο καιρό μία Mercedes-AMG GT εθεάθη να κυκλοφορεί με καμουφλάζ στο εμπρός και το πίσω τμήμα και οι designers του kolesa.ru ανυπομονούν να τη δουν να παρουσιάζεται. Έτσι, μη θέλοντας να περιμένουν, αποφάσισαν να βγάλουν εκείνοι εντελώς το κάλυμμα.

Η πιο αισθητή αλλαγή στην πρότασή τους θα είναι οι αναλογίες. Ενώ το τρέχον μοντέλο ξεχωρίζει από το πολύ μακρύ καπό, το συγκεκριμένο δημιούργημα είναι πιο «συντηρητικό». Επιπλέον, η μάσκα δείχνει μεγαλύτερη, με ελαφρώς τροποποιημένα φώτα, ενώ το πίσω μέρος παραπέμπει περισσότερο σε Porsche 911.

Subaru Baja

Η Subaru παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το νέο Impreza, αλλά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα pickup είναι σε… έξαρση αυτό το διάστημα. Ετσι, ο designer Theottle έδωσε τη δική του πρόταση στους Ιάπωνες για την αναβίωση του Baja, το οποίο ήταν στην παραγωγή από το 2002 ως το 2006.

Ως βάση χρησιμοποίησε το Subaru XV (Crosstrek εκτός Ευρώπης) και όχι το Outback, όπως επισημαίνει, το οποίο ασφαλώς και μεγάλωσε, για να δημιουργήσει την καρότσα. Βέβαια, η ανάγκη να γίνουν όλες οι σχεδιαστικές γραμμές επίπεδες είναι ενάντια στη σύγχρονη τάση, ενώ η πίσω πόρτα δημιουργεί την αίσθηση ότι το πίσω μέρος ολοκληρώνεται κάπως… απότομα.

Ωστόσο, μέσα από το video που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube, μπορούμε να δούμε τη διαδικασία που έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.