Best of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos)


Από το «φουσκωμένο» Citroen AMI και τη νέα BMW σειρά 3 μέχρι την «αναγέννηση» της Mercedes CL 1999 και το Ford Everest Raptor, οι επινοήσεις έχουν και AI εκδοχές!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 19/3/2023

Για άλλη μια εβδομάδα, το Car and Driver συγκέντρωσε τις προτάσεις των ανεξάρτητων designers του διαδικτύου και, πιστό στο καθιερωμένο κυριακάτικο ραντεβού του, σας παρουσιάζει αυτές που προκάλεσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Για άλλη μια φορά, υπενθυμίζεται ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται δεν αποτελούν δημιουργικό αποτέλεσμα των τμημάτων σχεδίασης των αυτοκινητοβιομηχανιών ούτε υιοθετούνται από αυτές. Οπότε, μην περιμένετε να δείτε κάποια πρόταση στους δρόμους μέσα στα επόμενα χρόνια… εκτός αν τα «μεγάλα σχεδιαστικά πνεύματα» μπορεί να συναντηθούν κάποτε.

Μέχρι τότε, τα render των ανεξάρτητων σχεδιαστών θα συνεχίσουν να κατακλύζουν το διαδίκτυο, με τους εμπνευστές τους να αξιοποιούν όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν, ώστε να μας εντυπωσιάζουν με τη φαντασία τους.

Citroen AMI special version

Θυμάστε την προ ημερών είδηση με ένα Citroen AMI που αναποδογύρισε, προσπαθώντας να στρίψει με περισσότερα χιλιόμετρα απ’ όσα «άντεχε» στη διάσημη φουρκέτα του Μονακό; Ο οδηγός του, ωστόσο, θα μπορούσε να είχε αποφύγει την συγκεκριμένη εξέλιξη, με έναν… απλό τρόπο.

Ποιος θα ήταν αυτός; Αν η Citroen είχε μεριμνήσει να βγάλει στην παραγωγή και μία έκδοση του μικροσκοπικού EV σαν αυτή που οραματίστηκε ο σχεδιαστής ildar_project. «Μια ειδική έκδοση που θα επιτρέψει στον οδηγό του να μην αναποδογυρίζει στις στροφές», ανέφερε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας, ασφαλώς, στο συγκεκριμένο ατύχημα που τον ενέπνευσε για τη δημιουργία του.

BMW σειρά 3

Μπορεί η σειρά 3 της BMW να ανανεώθηκε τον περασμένο Μάιο, με την παρουσίαση της facelift έκδοσή της, αλλά υπάρχουν κάποιοι που ήδη οραματίζονται την επόμενη γενιά της, μιας και η τρέχουσα παρουσιάστηκε το 2018.

Ένας εξ αυτών είναι και ο σχεδιαστής sugardesign_1 ο οποίος εμπνεύστηκε τη - φουτουριστική - 8η γενιά με τη βοήθεια AI και συγκεκριμένα της σχετικής δυνατότητας που προσφέρει η Midjourney. Ουσιαστικά ο ίδιος «επενέβη» μόνο στα φώτα ημέρας. Μάλιστα, αστειεύεται, ζητώντας τη γνώμη του κόσμου για το αν το αποτέλεσμα που προέκυψε διατηρεί την «ταυτότητα» της σειράς 3.

Mercedes CL 1999

Τα νέα μοντέλα ολοένα και περισσότερο διαφοροποιούνται σχεδιαστικά από τα παλιότερα, σε βαθμό που πολλές φορές οι νεότερες γενιές να μη θυμίζουν σε τίποτα τις προηγούμενες. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοκίνητα που μένουν χαραγμένα στη μνήμη για την ομορφιά τους.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Mercedes CL του 1999, την οποία ο designer Marouane Bembli (The Sketch Monkey) θέλησε να «αναβιώσει», επιλέγοντας την έκδοση με το κωδικό όνομα C215. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της έμπνευσής του δεν προκάλεσε θετικά σχόλια από την πλειοψηφία όσων το είδαν, ιδίως για τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα. Οι περισσότεροι εξέφρασαν την προτίμησή τους στο κανονικό μοντέλο, ενώ υπήρξε και κάποιος που τόνισε ότι «είναι σα να έβαλες ένα σέξι μπικίνι σε μια ηλικιωμένη γυναίκα».

Ford Everest Raptor

Ένα SUV που δεν έχουμε δει στην Ευρώπη είναι το Ford Everest. Ωστόσο, από το 2003 υπάρχει στη γκάμα των μοντέλων της φίρμας, αποτελώντας ουσιαστικά την SUV εκδοχή του Ranger. Πέρυσι «πέρασε» στην 3η γενιά του, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του νέου Ranger Raptor.

Αρκετοί πίστευαν ότι η Ford θα λανσάρει και Raptor έκδοση του Everest, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Έτσι, οι σχεδιαστές του kolesa.ru φρόντισαν να καλύψουν το κενό, παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή. «Δανείστηκαν» τη μάσκα του Ranger Raptor, μεγάλωσαν τους τροχούς του και τους θόλους για να μπορέσουν να τους υποδεχθούν, άλλαξαν τους δύο προφυλακτήρες, πρόσθεσαν τα λογότυπα και ιδού το αποτέλεσμα.