Δείτε LIVE την παρουσίαση της νέας Mercedes E-Class (video)


Το εμβληματικό μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας περνά στην 6η γενιά του. Παρακολουθείστε σε live streaming τα «αποκαλυπτήριά» του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 25/4/2023

Μία σημαντική σειρά μοντέλων της Mercedes, η E-Class, ανανεώνεται σε λίγες ώρες. Στις 18:00 η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει την 6η γενιά της, που «κατατάσσεται» στα ανώτερα τμήματα της μεσαίας κατηγορίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες που έχουμε ήδη για την καινούρια E-Class είναι πολλές. Διάφορες εκδόσεις της, είτε αφορούν τύπους αμαξώματος – sedan και estate - είτε διαφορετικές εκδόσεις κινητήριων συνόλων (mild hybrid και PHEV) έχουν κατασκοπευτεί εδώ και αρκετούς μήνες να δοκιμάζονται σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Οι αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση είναι σημαντικές, με τη γερμανική φίρμα να τονίζει ότι εναρμονίζονται με την παράδοσή της και αφορούν μια σειρά από τμήματα. Μάλιστα, σε μία «κατασκοπευτική» συνάντηση, είδαμε μέχρι και λεπτή, οριζόντια, μπάρα LED ανάμεσα στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Όσο για το εσωτερικό; Εκεί, η ίδια η Mercedes φρόντισε πριν από 2 μήνες να προσφέρει τα πάντα στο πιάτο, αποκαλύπτοντάς το. Εκεί επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι θα είναι διαθέσιμη, προαιρετικά, η πρωτοποριακή MBUX Hyperscreen οθόνη, η οποία εκτείνεται από τη μία άκρη του ταμπλό ως την άλλη και ενσωματώνει 3 οθόνες, οι οποίες «συγχωνεύονται» κάτω από μια γυάλινη επιφάνεια.

Τι άλλο περιμένουμε από τη νέα E-Class; Όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, σε θέματα άνεσης, ασφάλειας, υποστήριξης οδηγού και αναβαθμισμένα υβριδικά κινητήρια σύνολα, ήπια και plug-in hybrid, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων.

Εκτός από τις sedan εκδόσεις, η Mercedes αναμένεται να παρουσιάσει και τους διαδόχους της E-Class Estate και, τουλάχιστον, μία AMG έκδοση, την Mercedes-AMG E53. Αντίθετα, η Coupe και η Cabrio θα απουσιάσουν, καθώς «συγχωνεύονται» με τις αντίστοιχες εκδόσεις της C-Class και θα ενταχθούν στη γκάμα της CLE.

Η αναμονή έφτασε στο τέλος. Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο video που ακολουθεί.