FIAT Titano: Το pickup που ανταγωνίζεται τα Ford Ranger και Toyota Hilux (video-photos)


Με όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, το νέο pickup της FIAT έρχεται σε 3 εκδόσεις για να τα βάλει με τους διάσημους ανταγωνιστές του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS / Pedro Brito
  • 15/3/2024

Η κατηγορία των pickup έχει πολλούς φίλους, οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο στις τάξεις των επαγγελματιών, που τα αξιοποιούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η FIAT έχει δυναμική παρουσία στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην αγορά της Νότιας Αμερικής. Στη Βραζιλία κυριαρχεί στις πωλήσεις εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ενώ προσφέρει τόσο compact pickup, όπως το Strada, αλλά και ελαφρώς μεγαλύτερα, σαν το Toro. Πλέον, η παρουσία της ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το λανσάρισμα του νέου Titano.

Το διπλοκάμπινο μεσαίο pickup (κατηγορίας D), με μήκος 5.330 mm, πλάτος 2.221 mm (συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών), ύψος 1.898 mm (με ράγες οροφής) και μεταξόνιο 3.180 mm, οφείλει το όνομά του στους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας και είναι έτοιμο να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από εμβληματικά μοντέλα, όπως το Ford Ranger και το Toyota Hilux.

Αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου project της Stellantis και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Peugeot Landtrek, που επίσης «δραστηριοποιείται» στις ίδιες γεωγραφικές περιοχές. Ωστόσο διαθέτει ξεκάθαρα το DNA της FIAT και είναι εξοπλισμένο με νέες αναρτήσεις, διαφορετικούς τροχούς, καθίσματα και ειδικές βαθμονομήσεις, προκειμένου να εγγυάται μεγαλύτερη άνεση και εξαιρετική ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Επιπλέον, έχει αυξημένη πρόσφυση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (235 mm), ενώ υποβλήθηκε σε πολλές δοκιμές, που περιελάμβαναν διαφορετική μορφολογία εδάφους αλλά και κλιματολογικές συνθήκες, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα ποικίλα εδάφη και κλίματα που συναντά κανείς στην Βραζιλία.

Η χωρητικότητα της καρότσας του είναι 1.314 L, ενώ έχει ελκτική ικανότητα 3.500 kg. Η σχεδίαση του αμαξώματος περιλαμβάνει έντονες και καθαρές γραμμές, ενώ μπροστά διαθέτει μάσκα που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της FIAT με ακριβή και συμπαγή γεωμετρικά σχήματα. Τα LED φώτα ημέρας, οι χρωμιωμένες χειρολαβές θυρών και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σε συνδυασμό με το πλαϊνό σκαλοπάτι ολοκληρώνουν τη δυναμική εικόνα.

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες μπορούν να αξιοποιήσουν 27 λίτρα αποθηκευτικού χώρου σε διάφορα σημεία. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πίνακα οργάνων με ψηφιακή έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών, ενώ υπάρχει και οθόνη 10 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Όσο για τα καθίσματα, είναι κατασκευασμένα από δέρμα υψηλής ποιότητας, με τα εμπρός να είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα. Από τη λίστα του εξοπλισμού ξεχωρίζουν ο αυτόματος διζωνικός εξοπλισμός, η off-road κάμερα 360 μοιρών, οι τέσσερις κάμερες στο εξωτερικό του οχήματος και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το τετρακίνητο Titano παίρνει κίνηση από έναν turbo βενζινοκινητήρα 2,2 L που αποδίδει 180 PS και 400 Nm. Είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, Endurance, Volcano και Ranch, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (Endurance) και αυτόματο κιβώτιο (οι άλλες δύο).

Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί με τουλάχιστον 40 αξεσουάρ από την Mopar, τα οποία ενισχύουν τόσο την εμφάνιση όσο και την πρακτικότητά του και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πιο τονισμένα «φρύδια» θόλων, εγκάρσιες ράγες οροφής, κοτσαδόρο, πέντε διαφορετικές επιλογές για πλαϊνά σκαλοπάτια, αυτοκόλλητα, κιτ τροποποίησης της καρότσας για μεταφορά μοτοσυκλέτας κλπ.

Η τιμή του FIAT Titano στην Βραζιλία κυμαίνεται από περίπου 40.500 ευρώ έως 47.800 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρώτο pickup της KIA έρχεται να τα βάλει με Ford Ranger και Toyota Hilux (photos)

Αυτό το Toyota Pickup 4Χ4 Deluxe του 1981 αναζητά νέο κάτοχο (video-photos)

Εργάτης για όλες τις δουλειές - Αυτό είναι το φθηνότερο pickup στην Ελλάδα