H Acura έφαγε τα... μούτρα της στην Κίνα και αποχωρεί


Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην ασιατική χώρα, το παρακλάδι της Honda τα μαζεύει και αποχωρεί. 

  • 13/4/2022

Μόλις έξι χρόνια κράτησε η παρουσία της Acura στην αγορά της Κίνας, με τη μαμά-εταιρεία Honda να ανακοινώνει πως μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει αποσύρει τα μοντέλα της από την αγορά. Η Honda είχε επιλέξει ως στρατηγικό συνεργάτη την GAC, ωστόσο η αγορά αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς, αδυνατώντας να ανεβάσουν τους δείκτες των πωλήσεων.

Τα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Κίνα, το CDX και το RDX θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις βιτρίνες μέχρι να τελειώσει το απόθεμα. Μόλις θα έρθει αυτή η στιγμή οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μεταφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εγχώρια Honda.

Η κορυφαία εμπορική χρονιά της Acura στην Κίνα ήταν το 2019 όπου πουλήθηκαν συνολικά 14.071 οχήματα. Η αγορά όμως της Κίνας αποδείχτηκε ιδιαίτερα απαιτητική και ακολούθησε μια μεγάλη πτώση με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά που σημειώθηκαν μόλις 6.554 πωλήσεις.

Η Honda δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει εντελώς και καταστρώνει νέο πλάνο προωθώντας την γκάμα e:NP που περιλαμβάνει προσιτές ηλεκτρικές προτάσεις. Η Acura δεν ήταν η πρώτη εταιρεία που τα βρήκε σκούρα στην Κίνα αφού ανάλογες δυσκολίες είχαν συναντήσει και τα αυτοκίνητα της DS.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως οι εταιρείες με πιο πολυτελή... αύρα όπως η BMW, η Mercedes και η Audi μπορούν πιο εύκολα να βρουν τρόπο για να διαθέσουν τα μοντέλα τους.