Η Porsche Classic μεταμορφώνει την Cayenne


Η πρώτη έκδοση του δημοφιλούς SUV εντάχθηκε στον κατάλογό της Porsche Classic και το αποτέλεσμα έχει σαφή off-road προσανατολισμό, ανοίγοντας την όρεξη όσων επιθυμούν μία πιο... σκληροτράχηλη εμφάνιση.

  • 9/12/2021

To έτος 2002 αποδείχτηκε ορόσημο για την πορεία της Porsche η οποία στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού παρουσίασε την πρώτη έκδοση της Cayenne. Το Sport SUV κατάφερε με το «καλημέρα» να βρει μεγάλη ανταπόκριση στην αγορά και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της φίρμας. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως αυτή η επιτυχία αποδείχτηκε «σανίδα σωτηρίας» για την Porsche, λύνοντας μια σειρά οικονομικών προβλημάτων που ετοιμάζονταν να εμφανιστούν στον… ορίζοντα.

Πλέον, έχουμε φτάσει στην 3η γενιά και η Porsche Classic (το τμήμα που αναλαμβάνει αναπαλαιώσεις και ανακατασκευές των μοντέλων) την συμπεριέλαβε στον κατάλογο παρουσιάζοντας τις προτάσεις της σε δύο Cayenne. Στόχος, φυσικά, είναι να ανοίξει η... όρεξη των κατόχων του αρχικού μοντέλου και να κινηθούν σε πιο off-road μονοπάτια αναφορικά με την εμφάνισή του.

Η παραγωγή της πρώτης γενιάς της  Cayenne  σταμάτησε το 2010 έχοντας πουλήσει σχεδόν 275.000 μονάδες, πολλές εκ των οποίων κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους προσφέροντας στην εταιρία ένα ευρύ φάσμα υποψήφιων αγοραστών που ενδεχομένως να γοητευτούν από τις προτάσεις της Porsche Classic.

Στη λίστα με τα νέα αξεσουάρ συναντάμε προστατευτικές ποδιές, off-road ελαστικά, επιπλέον φωτιστικά σώματα καθώς και μία σκηνή που «κουμπώνει» στην οροφή και θυμίζει μια αντίστοιχη πρόταση που είδαμε πρόσφατα στην Taycan.

Παράλληλα, η Porsche ανακοίνωσε πως σύντομα θα είναι διαθέσιμα και τρία πακέτα με αυτοκόλλητα προερχόμενα από οχήματα της γερμανικής εταιρίας που συμμετείχαν στο Rally Dakar  και θα προσφέρουν ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση. Αυτά είναι θα είναι το Hunt, το Adventure και το Rallye.