Η Skoda αποκάλυψε πρόωρα την εξωτερική σχεδίαση του νέου Superb (photos)


Η παγκόσμια πρεμιέρα της 4ης γενιάς της ναυαρχίδας των Τσέχων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 25/10/2023

Όπως έκανε και στην περίπτωση του νέου Kodiaq, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα από την εξωτερική σχεδίαση της 4ης γενιάς του Superb, η οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 (στις 20:00 ώρα Ελλάδας).

Η θερμική ναυαρχίδα των Τσέχων θα είναι διαθέσιμη και σε αμάξωμα sedan (αν και επισήμως συχνά αναφέρεται ως hatchback) και σε station wagon - το κατά Skoda Combi – και οι φωτογραφίες με τα σκίτσα παρουσιάζουν την εξωτερική εμφάνιση και των δύο εκδόσεων, εμπρός και πίσω.

Το Superb ενσωματώνει τα πρώτα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας Modern Solid της φίρμας, διαθέτοντας δυναμικές αναλογίες, επανασχεδιασμένους προβολείς LED Matrix αλλά και LED πίσω φώτα.

Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Superb είναι η ευρυχωρία και η Skoda όχι μόνο τη διατηρεί, αλλά την ενισχύει. Όχι μόνο μέσω του μεγαλύτερου μήκους της 4ης γενιάς (4.912 mm), που έχει ως αποτέλεσμα το πιο μεγάλο πορτμπαγκάζ (645 L), αλλά και τον περισσότερο χώρο που υπάρχει πάνω από τα κεφάλια των επιβατών. Στην station wagon έκδοση, ο χώρος αποσκευών «ανεβαίνει» στα 690 L.

Η 4η γενιά του Superb θα είναι ψηλότερη, πρακτική και θα διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση. «Το Superb έχει παραδοσιακά διαμορφώσει τη σχεδιαστική γλώσσα της Skoda και η τέταρτη γενιά μοντέλων θα συνεχίσει να κάνει ακριβώς αυτό: η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από έντονα τραβηγμένες γραμμές, σαφώς καθορισμένες και δυναμικές αναλογίες και ένα μοντέρνο και ‘ανάγλυφο’ κρυστάλλινο στυλ», δήλωσε ο Oliver Stefani, επικεφαλής του Skoda Design.

Εδώ και αρκετό καιρό η Skoda έχει δώσει αρκετές πληροφορίες για το νέο Superb. Γνωρίζουμε την γκάμα των κινητήρων, που περιλαμβάνει ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης, κινητήρες diesel αλλά και plug-in hybrid παραλλαγή, με ισχύ από 150 PS έως 265 PS και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Επιπλέον, έχει αποκαλυφθεί και η σχεδίαση του εσωτερικού του, που διαθέτει εργονομικές βελτιώσεις, αναβαθμισμένη άνεση και ανεξάρτητη οθόνη 13 ιντσών για το σύστημα infotainment. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του Virtual Cockpit 10 ιντσών, ενώ ντεμπούτο κάνουν οι διακόπτες Smart Dials, 3 «καινοτόμα» περιστροφικά/πιεστικά κουμπιά, που ενσωματώνουν έξυπνα απτικά και ψηφιακά χαρακτηριστικά, για μια πιο διαισθητική εμπειρία.