Νέα πιο αποκαλυπτικά teaser του Hyundai Ioniq 6


Η Hyundai μας δίνει μία καλύτερη γεύση από το Ioniq 6 λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη του μέσα στην εβδομάδα. Τι μας αποκαλύπτουν οι νέες teaser εικόνες του φουτουριστικού ηλεκτρικού μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 27/6/2022

Είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα λανσαρίσματα από την κορεάτικη φίρμα αυτή τη χρονιά. Ο λόγος για το νέο Ioniq 6, το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της ηλεκτρικής οικογένειας Ioniq της Hyundai, το οποίο θα ξεχωρίζει χάρη στον άκρως φουτουριστικό του σχεδιασμό.

Το φουτουριστικό design του Ioniq 6 με τις μεγάλες ρέουσες γραμμές το είδαμε για πρώτη φορά με το πρωτότυπο Prophecy concept το 2020. Η έκδοση παραγωγής του θα είναι το Ioniq 6 και είναι απόλυτα έτοιμη να παρουσιαστεί, αν κρίνουμε από την τελευταία σειρά εικόνων teaser, που αποκαλύπτουν μέρη του σχεδιασμού.

Το Ioniq 6 διατηρεί την αεροδυναμική σιλουέτα και την κομψή σχεδιαστική προσέγγιση του Prophecy concept, ενώ εισάγει αρκετά νέα στιλιστικά στοιχεία. Ένα από τα teaser δείχνει τις κάμερες που αντικαθιστούν τους συμβατικούς καθρέφτες, ενώ το μπροστινό φτερό και οι ζάντες αλουμινίου μοιάζουν σαν να ανήκουν σε ένα μοντέλο Hyundai N.

Η γραμμή της οροφής σε στυλ κουπέ είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου και οι ηλεκτρικά ανοιγόμενες χειρολαβές των θυρών φαίνεται να περνούν και στο μοντέλο παραγωγής για βελτίωση της αεροδυναμικής αντίστασης.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η φωτεινή μπάρα LED που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και μοιάζει να είναι ενσωματωμένη στην πίσω αεροτομή. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν πρόκειται για τα κανονικά πίσω φώτα ή για ένα υπερβολικά μεγάλο τρίτο φως φρένων, αλλά σίγουρα φαίνεται σαν να βγαίνει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Στο τεχνικό κομμάτι, γνωρίζουμε ήδη ότι το Hyundai Ioniq 6 θα μοιράζεται την προηγμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική E-GMP με το μικρότερο Ioniq 5, το Kia EV6και τα αδερφά Genesis GV60. Το Hyundai Ioniq 6 θα εφοδιάζεται με μπαταρία 77,4 kWh που σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία πάνω από 480 km. Η ισχύς θα προέρχεται είτε από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 218 PS στην βασική του έκδοση, είτε από δύο ηλεκτροκινητήρες στους δύο άξονες με συνολική απόδοση 313 PS στην πιο ισχυρή έκδοση.

Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο Hyundai Ioniq 6 αύριο, στις 28 Ιουνίου, αφού η Hyundai είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο.