Netflix: Μάθε τα πάντα για την 4η σεζόν του «Drive to Survive»


Η νέα σεζόν του δημοφιλούς docuseries για την Formula 1 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον απ’ τους θεατές, ειδικά μετά το επεισοδιακό φινάλε του Άμπου Ντάμπι. Ποια είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

  • 6/2/2022

H αντίστροφη μέτρηση για την 4ης σεζόν του «Drive to Survive» πλησιάζει στο τέλος της και οι θεατές περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα κάτσουν μπροστά από τις οθόνες τους και θα δουν όλα τα backstage γεγονότα του τελευταίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε αλλά και οι διαμάχες που ξέσπασαν μετά το πέσιμο της καρό σημαίας έκαναν τους ανθρώπους του Netflix να τρίβουν τα χέρια τους, αφού οι εξελίξεις πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο σασπένς.

Από το 2019, όταν και ξεκίνησε να προβάλλεται το «Drive to Survive» , η Formula 1 κατάφερε να διευρύνει σε μεγάλο βαθμό τη βάση των fans χάρη στον καθηλωτική αφήγηση της αγωνιστικής δράσης. Αυτή η εξέλιξη πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στην εταιρεία επικοινωνίας Liberty Media η οποία από τη στιγμή που πήρε τα ηνία του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ κατάφερε να το απογειώσει, κυρίως μέσα από την έξυπνη στρατηγική που ακολούθησε στα social media, όσο και με την σημαντική απόφασή της να βάλει το Netflix στο «παιχνίδι».

Το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι από νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να «αγκαλιάσουν» το σπορ, χωρίς να έχουν δει μέχρι πρότινος ούτε έναν αγώνα στη ζωή τους. Πάμε να δούμε ποια είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την 4η σεζόν.

Πότε θα προβληθεί;

To ότι θα υπάρξει 4ης σεζόν έγινε γνωστό με ανακοίνωση από το Netflix τον περασμένο Αύγουστο. Όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές η πρεμιέρα θα έρθει λίγο πριν σβήσουν για πρώτη φορά τα κόκκινα φωτά. Η 1η σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαρτίου του 2019 με το πρωτάθλημα να ξεκινά στις 17 του ίδιου μήνα. Η 2η σεζόν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και το πρωτάθλημα στις 15 Μαρτίου, ενώ η 3η σεζόν προβλήθηκε στις 19 Μαρτίου και στο πρωτάθλημα δόθηκε εκκίνηση 11 μέρες μετά. Η 4η σεζόν όπως ανακοινώθηκε θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα την Παρασκευή 11 Μαρτίου εν μέσω των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο στην ίδια πίστα. 

Πόσα επεισόδια θα έχει;

Και αυτό το στοιχείο δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Netflix ωστόσο δύσκολα θα δούμε κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες σεζόν οι οποίες όλες αριθμούσαν 10 επεισόδια. Εκτός και αν το συναρπαστικό φινάλε στο Άμπου Ντάμπι άλλαξε τα δεδομένα και ανάγκασε τους συντελεστές να προσθέσουν μερικά επεισόδια προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα την αφήγηση των γεγονότων.

Τι θα δούμε;

Κανείς δεν περιμένει το Netflix για να μάθει τι έγινε στο πρωτάθλημα. Αυτό που αναμένεται με αγωνία είναι να πέσει φως σε όλα όσα έγιναν στα paddock και ειδικά στον τελευταίο αγώνα. Το διαφορετικό που φέρνει αυτή η σεζόν είναι ότι εκτός από τις εξελίξεις στην πίστα, οι συντελεστές καλούνται να διαχειριστούν-με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην απογοητεύσουν τους fans- το κομμάτι της αντιπαράθεσης που προέκυψε μεταξύ της Mercedes και της Red Bull. Αυτό από μόνο του αυξάνει την αγωνία περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Ποια πρόσωπα θα εμφανιστούν;

Αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει αρκετή συζήτηση αφού είναι γνωστή η απόφαση του Max Verstappen να μη συμμετέχει στις συνεντεύξεις που δίνουν οι πρωταγωνιστές στο Netflix. Σίγουρα πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη αφού μιλάμε για τη σεζόν όπου θα απουσιάζει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της. Ο Ολλανδός με δηλώσεις του στο Associated Press εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που παρουσιάζει τον Netflix τις σχέσεις μεταξύ των οδηγών, υπονοώντας πως βάζει μπόλικη... σάλτσα, δραματοποιώντας υπερβολικά τα γεγονότα.  «Παρουσιάζουν μια πλαστή εικόνα σε σχέση με τον ανταγωνισμό μεταξύ των οδηγών. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω να δίνω συνεντεύξεις για την 4η σεζόν. Δεν είμαι ο τύπος που του αρέσουν τα δράματα. Θέλω γεγονότα και αληθινές καταστάσεις», ήταν το σχόλιο του.

Έχουν εκφράσει και άλλοι οδηγοί δυσαρέσκεια;

Φυσικά. Η κινηματογράφηση του «Drive to Survive» απαιτεί έναν σημαντικό κομμάτι από τον χρόνο των πιλότων και δεν είναι λίγοι αυτοί που το βλέπουν ως… αγγαρεία. Συχνά στις προηγούμενες σεζόν είδαμε οδηγούς να εκφράζονται, έστω και εν είδει πλάκας, με άσχημο τρόπο στο συνεργείο του Netflix. Παράλληλα ο Carlos Sainz Jr. τον Οκτώβριο έκανε παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η ομάδα του. «Πραγματικά απογοητεύτηκα μόλις είδα το επεισόδιο. Η Ferrari είναι μεγαλύτερη και καλύτερη από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε».

Θα δούμε και 5η σεζόν του Drive to Survive;

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα με την εκκίνηση του πρωταθλήματος είναι βέβαιο ότι θα μάθουμε αν το Netflix βρίσκεται σε διαδικασία γυρισμάτων που θα σημαίνει πως ακόμα μία σεζόν θα προστεθεί στο δημοφιλές docuseries.