Οι γυναίκες μίλησαν! Αυτά είναι τα 6 κορυφαία αυτοκίνητα της χρονιάς


Η τελική εξάδα θα διεκδικήσει, σε νέα ψηφοφορία, τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για τις Γυναίκες. Η μοναδική Ελληνίδα που συμμετείχε στη διαδικασία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/2/2023

Εκτός από το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ευρώπη (COTY) και το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (World Car of the Year - WCOTY), υπάρχει και ο θεσμός του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για τις Γυναίκες» (Women’s World Car of the Year).

Ένας θεσμός που δημιουργήθηκε το 2009 και δεν αναδεικνύει το καλύτερο «γυναικείο» αυτοκίνητο, όπως ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους από τα στελέχη του.

Για την επιλογή του κορυφαίου μοντέλου ισχύουν τα ίδια ακριβώς κριτήρια με τους άλλους θεσμούς (ασφάλεια, ποιότητα κατασκευής, σχεδίαση, τιμή, περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ευκολία οδήγησης κ.α.), με τη μόνη διαφορά ότι η κριτική επιτροπή απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους του ειδικού τύπου - με ειδίκευση στο αυτοκίνητο.

Στη φετινή ψηφοφορία συμμετείχαν 62 γυναίκες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 44 χώρες, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε δύο γύρους: Αρχικά αναδεικνύονται τα κορυφαία μοντέλα σε 6 κατηγορίες και στη συνέχεια, με νέα ψηφοφορία ανάμεσα στα συγκεκριμένα μοντέλα, προκύπτει ο τελικός νικητής.

Την Τετάρτη (15/2) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τους 6 επιμέρους νικητές, που έχουν ως εξής:

Πλέον, θα ακολουθήσει η τελική ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής για την ανάδειξη του Women's World Car of the Year 2023, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.