Πλησιάζει η «ακραία» BMW M4 CS - Πότε θα κάνει πρεμιέρα


Η κορυφαία έκδοση της BMW M4 θα έχει τετρακίνηση κι η ισχύ της θα αγγίζει τους 550 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 7/4/2024

Είναι γνωστό εδώ κι αρκετό καιρό ότι η BMW ετοιμάζει μία νέα έκδοση CS για την M4, η οποία ανανεώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με τη Σειρά 4. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BMW Blog, η ημερομηνία παρουσίασης της «ακραίας» εκδοχής του coupe δε βρίσκεται και πολύ μακριά.

Έχοντας ήδη κάνει την εμφάνισή της μπροστά στον φακό των κατασκόπων φωτογράφων αρκετές φορές, η M4 CS αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάιο, σύμφωνα με το μέσο. Όλα δείχνουν ότι θα φέρει τον ίδιο, twin turbo εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, που βρίσκει κανείς και στις «συμβατικές» M4, ο οποίος όμως θα παράγει έως και 550 PS.

Σε αντίθεση με τον πρόγονό της, η νέα M4 CS θα είναι εξοπλισμένη με το σύστημα xDrive της BMW κι έτσι θα έχει τετρακίνηση, με την ισχύ να μεταδίδεται στους τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν οι Γερμανοί ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι που χάραξαν για την M3 CS, που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2023, αναμένεται η «καυτή» έκδοση της M4 να είναι σοβαρά αδυνατισμένη, πιθανώς χρησιμοποιώντας πλαστικό, ενισχυμένο με ανθρακόνημα, για διάφορα μέρη του οχήματος, όπως το καπό, η οροφή κι ο διαχύτης στο πίσω μέρος.

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες και video που κυκλοφόρησαν, φαίνεται ότι η BMW έχει ανανεώσει τη γρίλια στο μπροστινό μέρος, προσθέτοντας και μία αρκετά επιθετική μπροστινή αεροτομή, όπως και μία αεροτομή πίσω.

Σύμφωνα με το BMW Blog, η M4 CS θα βασιστεί, όπως είναι λογικό, στη νέα M4, λαμβάνοντας αρκετές από τις αναβαθμίσεις της, όπως για παράδειγμα τα νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και το ανασχεδιασμένο εσωτερικό.

Πηγή: BMW Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW: Αβεβαιότητα για τη νέα γενιά της Σειράς 4 - Τα πιθανά σενάρια

Η εκρηκτική BMW M2 μπήκε στο Nurbugring και έκανε το «καθήκον» της (video)

Η τελευταία BMW M3 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων - Με κλήρωση η διάθεσή της (photos)