Skoda Superb Combi με «καρδιά» από Audi RS3 και 720 PS τρομοκρατεί στην Autobahn (video)


Δείτε το μοντέλο των Τσέχων να αγγίζει τα 300 km/h στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUTO TOPNL/YOUTUBE
  • 11/3/2024

Η γερμανική Autobahn διαθέτει σημεία στα οποία δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας και αυτό δίνει την ευκαιρία σε φανατικούς petrolheads να δοκιμάζουν τα όρια των αυτοκινήτων τους… ελπίζουμε πάντα με ασφάλεια.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από video που δείχνουν κατά κανόνα hypercars, supercars ή «παραδοσιακά» μοντέλα υψηλών επιδόσεων πολλών brands να επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους. Ωστόσο, αυτή τη φορά, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ένα μοντέλο που δε θα περίμενε κανείς.

Πρόκειται για ένα Skoda Superb Combi, το οποίο διακρίνεται συνήθως για τους άπλετους χώρους που προσφέρει για επιβάτες και αποσκευές και τις ανέσεις του, αλλά όχι για τις «καυτές» του επιδόσεις. Το συγκεκριμένο, ωστόσο, που βλέπουμε χάρη στο video που αναρτήθηκε στο κανάλι AutoTopNL του YouTube, έχει τα δικά του, μοναδικά χαρακτηριστικά.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,5 L του Audi RS3. Ωστόσο, το TFSI μοτέρ έχει δεχθεί τις «κατάλληλες» επεμβάσεις, με αποτέλεσμα αντί για τους εργοστασιακούς 400 PS να αποδίδει 720 PS(!), ενώ ανάλογη ήταν και η εκτόξευση της ροπής από τα 500 Nm στα 830 Nm.

Ως αποτέλεσμα, τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3,32 sec, τα 0-200 km/h σε 9,38 sec, ενώ η ρεπρίζ των 100-200 km/h σε 6,06 sec. Όσο για την τελική ταχύτητα, αν και το video αναφέρει για 320 km/h, στην Autobahn κατάφερε να φτάσει τα 296 km/h, που καταγράφηκαν μέσω GPS, καθώς το ταχύμετρο είχε σταματήσει στα 260 km/h.

Επιπλέον, ο ήχος που εκπέμπει είναι εντυπωσιακός και αξίζει τον κόπο να ανοίξετε τα ηχεία προς το τέλος του video. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε απλά πατήστε το play...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η Ferrari F430 «τα σπάει» στην Autobahn (video)

Δείτε ένα VW Golf GTI Clubsport να «πιάνει» τα 267 km/h στην Autobahn (video)

Δείτε την Porsche 911 Carrera GTS να ξεπερνά τα 300 km/h στην Autobahn (video)