Σοκάρει η τιμή για την κουκούλα της Mercedes-AMG One


Ένα αυτοκίνητο με αρχική τιμή κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί να έχει φθηνό προαιρετικό εξοπλισμό. Δείτε πόσα ζητάνε οι Γερμανοί για τις ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και το F1 Package.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES - ANDRE TILLMANN
  • 8/3/2024

Η Mercedes-AMG One παρουσιάστηκε στα χαρτιά το 2017, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να τραβά το κάλυμμα τον Ιούνιο του 2022. Έκτοτε, ελάχιστοι είναι οι πελάτες της Mercedes που έχουν παραλάβει μίας από τις συνολικά 275 μονάδες που θα κατασκευαστούν, με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2022.

Ο Manny Khoshbin, πιστός πελάτης της εταιρείας, έχει καταβάλει την προκαταβολή για το εμπνευσμένο από τον κόσμο της Formula 1 hypercar των 2,5 εκατ. ευρώ από το 2017. Ο ίδιος αποκάλυψε σε video του στο κανάλι του στο YouTube ότι μόλις τώρα, σχεδόν 7 χρόνια μετά, η Mercedes επικοινώνησε μαζί του για να υποβάλει τις τελικές του επιλογές για την εμφάνιση και τον εξοπλισμό του οχήματος, με την εκτιμώμενη παράδοση της μονάδας με αριθμό #262 να είναι στις προγραμματισμένη για τις αρχές του 2025!

Στο σχετικό video ο Khoshbin εξηγεί λεπτομερώς ποια είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, αλλά και τον τιμοκατάλογο με τις προαιρετικές επιλογές. Σύμφωνα με τον Khoshbin, το F1 Package, που ντύνει το όχημα με ένα από τα 4 διαφορετικά livery, εμπνευσμένα από τα εμβληματικά μονοθέσια της ομάδας της Formula 1, κοστίζει 85.000 ευρώ.

Το πακέτο είναι διαθέσιμο σε ασημί βαφή με μικρά ή μεγαλύτερα τριάκτινα αστέρια στο πίσω μέρος, ή αντίστοιχα με μαύρο γυαλιστερό αμάξωμα κι επιλογή μεγέθους των αστεριών. Προσφέρονται κεραμικοί τροχοί, ενώ στο εσωτερικό, τα καθίσματα επενδύονται με ύφασμα alcantara και ραφές στο κλασικό τιρκουάζ χρώμα της Petronas, χορηγού της Mercedes στη Formula 1.

Από εκεί και πέρα αν θέλει κάποιος να προσθέσει αγωνιστικές ζώνες έξι σημείων καλείται να πληρώσει επιπλέον 5.000 ευρώ, αφού αυτό δεν περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Ένα σετ slick ελαστικών με μία βάση από ανθρακόνημα κοστίζει 27.500 ευρώ, ενώ αντίστοιχα, ένα σετ χειμερινών ελαστικών αυξάνει το τελικό ποσό κατά 19.500 ευρώ.

Μέχρι και το κάλυμμα του αυτοκινήτου είναι στη λίστα με τις προαιρετικές επιλογές και κοστίζει 2.500 ευρώ!

Η Mercedes συνεχίζει την παραγωγή της AMG One και μέχρι στιγμής, περίπου 80 πελάτες έχουν ολοκληρώσει την τροποποίηση και την επιλογή των προσθηκών που θα κάνουν στο πανίσχυρο hypercar.

Φυσικά, αυτό που δεν αλλάζει είναι ο κινητήρας V6 1,6 L, που συνοδεύεται από 4 ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τα 1.063 PS! Τα 0-100 km/h γίνονται σε μόλις 2,9 sec, τα 0-200 km/h σε 7 sec και τα 0-300 km/h σε 15,6 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 352 km/h.

Δείτε το video....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε την Mercedes-AMG One να «διαλύει» το ρεκόρ του Nurburgring (photos-video)

Μετά το Nurburgring «έπεσε» και η Monza – Νέο ρεκόρ γύρου για τη Mercedes-AMG One

Η πρώτη Mercedes-AMG One των 1.063 PS βγήκε στους δρόμους