Το θηριώδες Toyota RAV4 αποκτά GR SPORT έκδοση (photos)


Οι αναβαθμίσεις του νέου Toyota RAV4 GR SPORT εστιάζουν κατά βάση στην εμφάνιση του δημοφιλούς SUV, ενώ παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο σύστημα της ανάρτησης. 

  • 19/10/2022

Μετά τα Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR και Hiluxη Toyota αποφάσισε να λανσάρει μια sport έκδοση και για το RAV4, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την εμφάνισή του μεγάλου της SUV, που σαρώνει την αγορά εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες.

Το νέο πακέτο είναι διαθέσιμο τόσο στην πλήρως υβριδική έκδοση όσο και στην plug-in hybrid αντλώντας στοιχεία από τον... μαγικό κόσμο της Gazoo Racingτα λογότυπα της οποία έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά της νέας πρότασης.

Οι θόλοι των τροχών έχουν αποκτήσει προστατευτικό σε piano black χρωματισμό, η μάσκα έχει δεχθεί μικρές σχεδιαστές αλλαγές ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με το πλαίσιο των φωτιστικών σωμάτων στο μπροστινό μέρος. Νέος είναι και ο σχεδιασμός στις ζάντες των 19 ιντσών με το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

Η sport και εκλεπτυσμένη εμφάνιση μεταφέρεται και στο εσωτερικό όπου συναντάμε αρχικά σουέτ επιφάνειες στα καθίσματα και συνδυάζονται με συνθετικό δέρμα, με την Toyota να τονίζει τον eco-friendly χαρακτήρα τους.

Τα προσκέφαλα έχουν φιλοξενήσει το ανάγλυφο λογότυπο της Gazoo Racing ενώ οι διάσπαρτες ασημί ραφές στα καθίσματα, στο τιμόνι, στον επιλογέα των σχέσεων συνθέτουν μια ευχάριστη οπτική αντίθεση.

Η νέα πρόταση συνοδεύεται από την υψηλής ευκρίνειας οθόνη του Συστήματος Πολυμέσων με διαγώνιο 10,5 ίντσες ενώ πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών.

Φυσικά το RAV4 GR Sport ενσωματώνει την "ομπρέλα" με τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης Toyota T-Mate μαζί με την τελευταία γενιά του Safety Sense όπου περιλαμβάνει το Emergency Steering Assist και το Pre-Collision System.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο σύστημα της ανάρτησης με πιο σκληρά ελατήρια, αυξάνοντας την ικανότητα χειρισμού και προσφέροντας παράλληλα μια απολαυστική εμπειρία οδήγησης.

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις αναμένεται να δώσουν μια έξτρα εμπορική ώθηση στην πέμπτη γενιά του RAV4 το οποίο το 2020 έσπασε το φράγμα των 10.000.000 μονάδωναπό το 1994 όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις εκθέσεις.

Οι παραγγελίες του νέου RAV4 GR SPORT αναμένεται να ανοίξουν στην ευρωπαϊκή αγορά πριν το κλείσιμο του έτους και τότε θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και για την τιμή του. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ελληνικό τιμοκατάλογο της Toyota η αρχική τιμή του RAV4 ορίζεται στις 28.470€.