Το νέο Volkswagen Golf R θα ανανεωθεί και στην station wagon εκδοχή του (photos)


Η «καυτή» έκδοση του νέου Volkswagen Golf έρχεται το 2024 και με παραλλαγή που καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας οικογένειας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 16/12/2023

Είναι επισήμως γνωστό ότι η 8η γενιά του Volkswagen Golf θα ανανεωθεί μέσα στο 2024, με την παρουσίαση της facelift έκδοσης, η οποία - όπως όλα δείχνουν - θα είναι και η τελευταία με θερμικούς κινητήρες.

Το προηγούμενο διάστημα σάς έχουμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες από διάφορα πρωτότυπα να δοκιμάζονται, τόσο στην έκδοση GTI όσο και στην GTE, ενώ είχατε την ευκαιρία να ρίξετε και μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό του.

Αυτή τη φορά, οι νέες φωτογραφίες παρουσιάζουν την «καυτή» έκδοση R να δοκιμάζεται στα χιόνια, σε αμάξωμα station wagon. Αν και φαίνεται να μην έχει καθόλου καμουφλάζ, η συνήθης πρακτική της γερμανικής φίρμας με αυτοκόλλητα στο χρώμα του αμαξώματος είναι και εδώ παρούσα, όπως, τουλάχιστον, μπορούμε να δούμε στον εμπρός προφυλακτήρα.

Ωστόσο, ασφαλώς έχουμε τη δυνατότητα να σχηματίσουμε πολύ καλή εικόνα για τη σχεδίαση και βλέπουμε ότι όπως και στα άλλα πρωτότυπα, έτσι και η ισχυρή έκδοση διαθέτει τα νέα, πιο λεπτά, εμπρός φωτιστικά σώματα, τον τροποποιημένο προφυλακτήρα και τις αλλαγές στη μάσκα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο πίσω μέρος, με τα φώτα να έχουν διαφορετικά γραφικά και τον προφυλακτήρα να «κουβαλά» μικρότερες αλλαγές. Ασφαλώς, την παράσταση «κλέβουν» οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, περιμένουμε αναβαθμίσεις στο σύστημα infotainment και τη νέα οθόνη 15 ιντσών που διαθέτει η 9η γενιά του Passat, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, αλλά και το καινούριο Tiguan.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον κινητήρα, αλλά δύσκολα θα δούμε κάτι διαφορετικό από το υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο σύνολο της τρέχουσας έκδοσης. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει να αποδίδει 320 PS ή μπορεί να «κερδίσει» τα 13 PS των εκδόσεων R Performance και 333 Limited Edition, φτάνοντας τα 333 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το VW Golf R αφήνει την άσφαλτο και βγαίνει off-road (photos)

Το τελευταίο θερμικό Volkswagen Golf έρχεται το 2024 με νέα εμφάνιση (photos)

VW Golf R 20 Years Edition: Πώς έφτασε στα 329 PS; (video)