Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου Volvo EX30 (video)


Το μικρότερο SUV της σουηδικής εταιρείας αποκαλύπτεται στο κοινό, με πλήθος συστημάτων ασφαλείας και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/6/2023

Σχεδιασμένο να κάνει τις μετακινήσεις ασφαλέστερες, περισσότερο άνετες και διασκεδαστικές. Αυτό θα είναι το νέο Volvo EX30, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το οποίο παρουσιάζεται το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6, 14:30).

Το μικρότερο SUV της σουηδικής φίρμας, αμιγώς ηλεκτρικό, θα έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από όλα τα μοντέλα της μέχρι σήμερα, ενώ ενσωματώνει μια σειρά από συστήματα ασφάλειας.

Βαδίζοντας στα «χνάρια» του κορυφαίου EX90, διαθέτει σύστημα που βάζει τέλος στους τραυματισμούς πεζών ή ποδηλατών από το άνοιγμα της πόρτας μέσα στον αστικό ιστό. Άλλωστε, η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα για την Volvo για όλα τα μοντέλα της.

Επιπλέον, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EX30 έχει «ενδιαφέρουσα» σχεδίαση εσωτερικού. Απουσιάζουν τα ηχεία στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, ενώ διαθέτει μόνο μία οθόνη, 12,3 ιντσών, στην κεντρική κονσόλα, η οποία προσφέρει όλες τις πληροφορίες του πίνακα οργάνων αλλά και τις λειτουργίες του συστήματος infotainment.

Όσο για την εξωτερική του σχεδίαση, αποκτήσαμε μια πρώτη ιδέα από τα σχέδια που διέρρευσαν πριν από λίγες εβδομάδες στο διαδίκτυο.

Παρακολουθείστε στις 14:30 σε live streaming την παρουσίαση του ολοκαίνουριου Volvo EX30 στο παρακάτω video: