Έτσι θα μοιάζει το νέο επταθέσιο SUV της Porsche (photos)


Ανεξάρτητοι σχεδιαστές οραματίζονται πώς θα μοιάζει το νέο SUV της Porsche, που θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 18/4/2024

Ήδη από το 2021, γνωρίζουμε ότι η Porsche έχει στα σκαριά ένα νέο 7θέσιο μοντέλο με 3 σειρές καθισμάτων, που θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne, ως το μεγαλύτερο όχημα των Γερμανών. Έχει λάβει την κωδική ονομασία K1 και δε θα μοιάζει με κανένα άλλο προϊόν που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Porsche.

Παρόλο που δεν έχουν έρθει στο φως επίσημες πληροφορίες, σχετικά με τον σχεδιασμό του νέου εγχειρήματος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι σχεδιαστές του kolesa.ru φαντάστηκαν πώς θα μοιάζει.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το όχημα θα έχει αναλογίες που θα θυμίζουν περισσότερο station wagon, παρά SUV. Στα δικά τους renders, το μπροστινό μέρος εμπνέεται από τη νέα Macan, κυρίως όσον αφορά στα φωτιστικά σώματα, που έχουν λάβει τα τετραπλά γραφικά του φρεσκαρισμένου EV.

Έχουν προστεθεί παραδοσιακές λαβές θυρών, ενώ, περνώντας στο πίσω μέρος, η είσοδος του πορτπαγκάζ είναι πολύ ψηλότερα, σε σχέση με ήδη υπάρχοντα μοντέλα της Porsche, παρομοίων διαστάσεων. Τα πίσω φώτα έχουν τοποθετηθεί πολύ κοντά στο παρμπρίζ, ακολουθώντας την ίδια οδό με τα υπόλοιπα crossover κι SUV των Γερμανών, που έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα.

Το 7θέσιο crossover της Porsche θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα SSP Sport, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης. Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με την κορυφαία έκδοση να ξεπερνά τα 1.000 PS ισχύος.

Θα φέρει σύστημα 920V, που θα προσφέρει ταχύτερη φόρτιση, όμως ο τύπος της μπαταρίας παραμένει άγνωστος μέχρι και σήμερα. Πάντως, αναμένεται να έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη από 100 kWh, με την αυτονομία να αγγίζει έως και τα 700 km.

Όλα δείχνουν ότι θα καταφτάσει το 2027 κι η παραγωγή θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία της Γερμανίας, όπου κατασκευάζονται οι τρέχουσες Panamera και Macan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Porsche Center Athens: Δείτε εικόνες απ' τα εγκαίνια της νέας έκθεσης (photos)

1982: Όταν η Porsche κατασκεύασε μια 911 Turbo με εμπρός σχεδίαση... 944 (photos)

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό hypercar της Porsche