Τέλος η αναμονή: Δείτε πότε παρουσιάζεται η πρώτη ηλεκτρική Mercedes G-Class


Το εμβληματικό off-road μοντέλο της Mercedes περνά (και) στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή. Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παρουσίασης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz AG
  • 9/4/2024

Από τις 26 του περασμένου Μαρτίου, όταν η Mercedes παρουσίασε τη νέα θερμική G-Class, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσής της. Πλέον, γνωρίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα.

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η πρώτη στην ιστορία ηλεκτρική G-Class θα παρουσιαστεί στις 24 Απριλίου στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης Auto China 2024. Η επιλογή της ασιατικής χώρας δεν είναι τυχαία. Όχι μόνο αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη (σε επίπεδο χώρας), αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Mercedes-Benz.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Κίνα φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας, αλλά και τον πιο ολοκληρωμένο κόμβο Έρευνας και Ανάπτυξης εκτός Γερμανίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η Mercedes έχει ενισχύσει τις δραστηριότητές της στη χώρα, ειδικότερα στους κλάδους της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes G-Glass θα λανσαριστεί στην αγορά με το όνομα G 580. Η ίδια η φίρμα την περιγράφει ως την «ολοκαίνουρια G 580 με τεχνολογία EQ». Έτσι, όλα δείχνουν ότι «εγκαταλείπεται» η ονομασία EQG και δεν αποκλείεται αυτό να αποτελεί την αρχή της αλλαγής της ονοματοδοσίας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων των Γερμανών, που μέχρι σήμερα «ανήκουν» στην οικογένεια EQ.

Η concept EQG παρουσιάστηκε το 2021 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες - έναν σε κάθε τροχό - και έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί επιτόπια donuts! Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που οι Γερμανοί δημοσίευσαν ένα video της πολυαναμενόμενης έκδοσης σε παγωμένη λίμνη στη Σουηδία.

Εκτός από την ηλεκτρική G-Wagen, η Mercedes θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό στο Auto China 2024 τη νέα AMG GT 63 S E Performance αλλά και την αναβαθμισμένη EQS sedan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτές είναι οι τιμές της νέας Mercedes EQB στην Ελλάδα - Πότε μπαίνει στις εκθέσεις

Η Mercedes-Maybach EQS SUV των 658 PS ήρθε στην Ευρώπη... με τιμή που ζαλίζει!

Mercedes-AMG GT 43 Coupe: Πισωκίνητη, 4κύλινδρη και fun-to-drive με 421 PS (photos)