Αυτή είναι η «καυτή» AMG έκδοση της νέας Mercedes EQC (photos)


Το πολυτελές SUV της γερμανικής φίρμας «τρέχει» για την ανανέωσή του, στην οποία θα υπάρχει και παραλλαγή επιδόσεων από την AMG.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 18/3/2024

Η διαδικασία ανανέωσης της γκάμας της Mercedes καλά κρατεί και το τελευταίο διάστημα σάς έχουμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες από πρωτότυπα διάφορων μοντέλων.

Πριν από λίγους μήνες, οι συνεργάτες μας εντόπισαν, σε δύο διαφορετικές στιγμές, αυτοκίνητα δοκιμών για τη νέα EQC, το premium ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, βρέθηκαν μπροστά στην «καυτή» AMG παραλλαγή της.

Όσοι έχετε συνδέσει αποκλειστικά την AMG με θερμικά μοντέλα, καλό θα είναι να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα. Ο βραχίονας επιδόσεων της φίρμας ασχολείται και με τα EV και το επιβλητικό όχημα ελεύθερου χρόνου δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Οπτικά, παρά την ύπαρξη του έντονου καμουφλάζ, οι διαφοροποιήσεις είναι εμφανείς σε σχέση με τη «βασική» έκδοση. Μπορούμε να διακρίνουμε ένα φαρδύτερο μετατρόχιο, μεγαλύτερους τροχούς και φρένα και μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Αντίθετα, η ακριβής σχεδίαση του αμαξώματος κρύβεται, με την ύπαρξη αρκετών πάνελ.

Επιπλέον τα φωτιστικά σώματα είναι προσωρινά - κάτι που είναι ξεκάθαρο στο πίσω μέρος - οπότε υπάρχουν ακόμα αρκετά στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να περιμένουμε πριν αποκτήσουμε πλήρη εικόνα για το μοντέλο παραγωγής. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και ο εμπρός προφυλακτήρας, για τον οποίο έχουμε μια μικρή εικόνα των εισαγωγών αέρα στο κάτω μέρος του. Η μάσκα θα είναι κλειστή, αλλά περιμένουμε περισσότερους (ή έστω μεγαλύτερους) αεραγωγούς σε σχέση με την απλή έκδοση.

Η Mercedes-AMG EQC δεν αποκλείεται να έχει και διαφορετικό όνομα, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τους Γερμανούς να καταργούν την ονομασία EQ από τα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να «υποδεχθούμε» την GLC 53 (ή 63) EV. Όσο για την ισχύ της; Δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η τετρακίνηση και η αξιοποίηση της αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας MB.EA. Ίσως ως «ταβάνι» να αποτελέσουν οι 625 PS της αμέσως μεγαλύτερης Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC.

Η παρουσίαση της «καυτής» AMG έκδοσης της νέας Mercedes EQC δεν αναμένεται πριν το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ηλεκτρική Mercedes-AMG GT των 1.000 PS έρχεται να τα βάλει με την Porsche Taycan (photos)

Μια εγκαταλελειμμένη Mercedes SL πλένεται για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια (video)

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes GLB - Δείτε εκδόσεις και τιμές