Αυτή είναι η σχεδίαση του ολοκαίνουριου Renault 5 (photos)


Για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του νέου Renault 5 EV εντοπίστηκε με αμάξωμα παραγωγής και «αποκάλυψε» τη σχεδίασή του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 5/7/2023

Το Renault 5 ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γκάμα της γαλλικής φίρμας ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα και για πρώτη φορά μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τη σχεδίασή του.

Για πρώτη φορά οι συνεργάτες μας είχαν εντοπίσει ένα πρωτότυπό του να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο οι Γάλλοι είχαν χρησιμοποιήσει το αμάξωμα ενός Clio. Αυτή τη φορά όμως, οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε δείχνουν το νέο EV με αμάξωμα παραγωγής.

Φυσικά η παρουσία του καμουφλάζ είναι έντονη, ωστόσο η συνολική εικόνα του δείχνει ότι θα διατηρήσει σε μεγάλη έκταση τα στοιχεία του αντίστοιχου concept car που παρουσίασε η Renault το 2021.

Μπορούμε να δούμε ότι οι μπροστινές πόρτες έχουν συμβατικές χειρολαβές θυρών, ενώ αυτές των πίσω θυρών βρίσκονται στην κολόνα C. Επιπλέον, αποκτούμε μια πρώτη αίσθηση για τη σχεδίαση των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, αλλά και τη μορφή που θα έχουν οι ζάντες.

Σε σχέση με το concept car που παρουσιάστηκε, το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει μεγαλύτερους πλαϊνούς καθρέπτες και κεραία οροφής τύπου πτερυγίου καρχαρία. Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η τοποθέτηση χαμηλά στο εμπρός τμήμα μιας εισαγωγής αέρα, η οποία ενσωματώνει έναν αισθητήρα.

Στο πίσω μέρος, οι «εγκοπές» στις άκρες του προφυλακτήρα μπορεί να δημιουργούν την εσφαλμένη εντύπωση για ύπαρξη εξατμίσεων, ωστόσο ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την τοποθέτηση φωτεινών ανακλαστήρων. Επιπλέον, το πίσω τζάμι μοιάζει μικρό, αλλά ίσως σε αυτό παίζει το ρόλο του το καμουφλάζ.

Από τη στιγμή που το πρωτότυπο εντοπίστηκε να κινείται, δεν ήταν εφικτή η λήψη φωτογραφιών του εσωτερικού του. Ωστόσο απ’ όσο μπορούμε να δούμε, φαίνεται ότι η οθόνη αφής του συστήματος infotainment προεξέχει από το ταμπλό, ενώ ο οδηγός θα έχει μπροστά του έναν ορθογώνιο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, Renault 5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και μια ισχυρότερη έκδοση Alpine.

Η παρουσίασή του αναμένεται το 2024, με τη γαλλική φίρμα να έχει θέσει ως στόχο η τιμή του να ξεκινά περίπου από τις 20.000 ευρώ.