Νέα πίσω πτέρυγα και αλλαγές στο ταμπλό για την «καυτή» έκδοση της Porsche Taycan (photos)


Για πρώτη φορά βλέπουμε τις αλλαγές στο ταμπλό αλλά και μια καινούρια εκδοχή της πίσω αεροτομής.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 29/5/2023

Η επερχόμενη facelift έκδοση της Porsche Taycan έχει «κατασκοπευτεί» πολλές φορές κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξής της. Μάλιστα, οι συνεργάτες μας έχουν συναντήσει και όλη τη γκάμα της, ταυτόχρονα.

Στις αρχές του μήνα, σας παρουσιάσαμε ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο δοκιμής με τεράστια πίσω πτέρυγα, που φαίνεται ότι θα αποτελέσει την πιο «καυτή» παραλλαγή με ισχύ πάνω από 1.000 PS (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1.014 PS), προκειμένου να μπορέσει να «σταθεί απέναντι» στο Tesla Model S Plaid των 1.020 PS.

Αυτή τη φορά, το αυτοκίνητο δοκιμής που εντοπίστηκε σε χώρο στάθμευσης δίπλα στην πίστα του Nurburgring έχει σαφώς πιο «ήπια» πίσω αεροτομή, στα όρια της… διακριτικής!

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι μπορεί να αποτελεί μια διαφορετική, αλλά και πάλι υψηλών επιδόσεων, έκδοση σε σχέση με αυτή που προαναφέραμε. Ωστόσο, από τη στιγμή που όλο το υπόλοιπο αμάξωμα δείχνει να είναι το ίδιο, δεν αποκλείεται η γερμανική εταιρεία απλά να τεστάρει διαφορετικά εξαρτήματα.

Κοιτώντας το πρωτότυπο, μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί και να θεωρήσει ότι βλέπει το αμάξωμα παραγωγής. Αυτό θέλει να πιστέψουμε και η Porsche, με το έξυπνο καμουφλάζ που έχει τοποθετήσει, το οποίο αποτελείται από ταινίες και επιπλέον κομμάτια στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Έτσι, ενώ είναι εμφανές ότι υπάρχουν νέα εμπρός φωτιστικά σώματα (τεχνολογίας «HD Matrix», όπως προαιρετικά στη νέα Cayenne) και ελαφρώς αναθεωρημένος προφυλακτήρας. Στο πλάι, οι διαφορές δεν είναι έντονες, από τη στιγμή που πρόκειται για facelift έκδοση. Ωστόσο υπάρχουν ποδιές στο στιλ της Turbo εκδοχής, μαύρες ζάντες και ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης.

Στο πίσω μέρος, εκτός από τη νέα αεροτομή, ο προφυλακτήρας διαθέτει «έξυπνο» καμουφλάζ για να κρύψει τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο μοντέλο παραγωγής.

Μία από τις κατασκοπευτικές λήψεις έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε εικόνα από το εσωτερικό. Η σημαντική αλλαγή που είναι ήδη ορατή αφορά τον επανασχεδιασμό του τμήματος που περιβάλλει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ένα σημαντικό επακόλουθο είναι ότι πλέον η οθόνη δεν προεξέχει τόσο πολύ.

Επιπλέον, θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποιες ενημερώσεις και στο σύστημα infotainment. Συνολικά η καμπίνα έχει μεγάλα τμήματα επενδύσεων από Alcantara και δέρμα.

Το ντεμπούτο της νέας Porsche Taycan αναμένεται στις αρχές του 2024, μετά από αυτό της facelift Panamera (μέχρι το τέλος του έτους). Εκτός αν η γερμανική φίρμα επιλέξει να αντιστρέψει τη σειρά παρουσίασής τους.