Χωρίς Android Auto και Apple CarPlay τα νέα αυτοκίνητα της BMW


Η κρίση των ημιαγωγών οδήγησε την BMW σε μια δύσκολη απόφαση, αναγκάζοντας τους νέους κατόχους που θέλουν να συνδέσουν το κινητό τους με το Σύστημα Πολυμέσων, να εφοδιαστούν με ένα AUX καλώδιο. 

  • 11/5/2022

Χωρίς Android Auto και Apple CarPlay θα βγαίνουν προσωρινά τα νέα μοντέλα της BMW από τις γραμμές παραγωγής των Βαυαρών. Ο λόγος που ανάγκασε την εταιρεία να πάρει αυτή τη δύσκολη απόφαση εντοπίζεται στις επιπτώσεις της έλλειψης ημιαγωγών που συνεχίζει -και θα συνεχίσουν για καιρό ακόμα- να ταλαιπωρεί την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ΒΜW έχοντας αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού τους τελευταίους μήνες αναγκάστηκε να αλλάξει προμηθευτή και μέχρι η νέα συνεργασία να ομαλοποιηθεί, αναγκάστηκε να παράγει αυτοκίνητα χωρίς οι οδηγοί να μπορούν να συνδέσουν το κινητό του με το Σύστημα Πολυμέσων μέσω των παραπάνω εφαρμογών.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στις παραδόσεις των νέων οχημάτων και να μπορούν οι αγοραστές να τα παραλάβουν στην ώρα τους. Αυτή η εξέλιξη έφερε μια μικρή αναστάτωση τους κατόχους αυτοκινήτων της BMW που κατασκευάστηκαν το 1ο τετράμηνο του έτους, με αρκετούς από αυτούς να καταγράφουν την εμπειρία τους μέσα από διάφορα forums.

Προφανώς δεν μιλάμε για μία μόνιμη κατάσταση αφού όπως ενημέρωσε η εταιρεία τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ο ακριβής αριθμός παραμένει άγνωστος, θα εξοπλιστούν με τα δύο apps μέσω Over The Air ενημέρωση που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Μέχρι τότε οι οδηγοί θα πρέπει να εφοδιαστούν με ένα καλώδιο AUX αν θέλουν να συνδέσουν το smartphone με τη BMW τους.

Τέλος, θυμίζουμε πως μια ανάλογη εξέλιξη είδαμε πριν λίγες ημέρες και στα μοντέλα της Mini, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως «παγώνει» προσωρινά την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στα νέα της μοντέλα, παρέχοντάς τα αποκλειστικά με αυτόματο.