Αυτό το υπόγειο πάρκινγκ στο Τόκιο είναι ο «παράδεισος» των petrolheads (video)


Από ιταλικά supercars μέχρι κλασικά κι εμβληματικά μοντέλα της JDM, αυτός ο χώρος στάθμευσης είναι «χρυσωρυχείο» για όσους αγαπούν τα γρήγορα αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Drift Games - YouTube
  • 13/12/2023

Η JDM αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως. Κατά καιρούς, η Ιαπωνία έχει παρουσιάσει μοντέλα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Πολλά από αυτά πρωταγωνιστούν στο video του καναλιού Drift Games στο YouTube, το οποίο ανακάλυψε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης με εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να «πιάσουν» μεγάλα ποσά σε δημοπρασίες. Παρόλο που μοιάζει σαν κάποιος να έχει παρατήσει αυτά τα «διαμάντια», στην πραγματικότητα είναι απλώς παρκαρισμένα επειδή πρόκειται για ένα από τα πιο φθηνά πάρκινγκ στο Τόκιο.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού περιηγείται μέσα στον χώρο και δείχνει αρκετά από τα οχήματα που συναντά. Ανάμεσα σε αυτά, μια κλασική Jaguar E-Type και μια Alfa Romeo 4C και μια Rolls-Royce Phantom, καλυμμένη με σκόνη.

Η Subaru είναι μάλλον η εταιρεία με τους περισσότερους εκπροσώπους, αφού αρκετά Impreza κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα -εκ των μόλις 300 που κατασκευάστηκαν συνολικά- ασημί WRX STI S201 κι ένα κατακίτρινο WRX STI S202 βρέθηκαν λίγα μέτρα μακριά από ένα 2006 Impreza WRX STI spec C Type RA-R, επίσης πολύ περιορισμένης κυκλοφορίας. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο όμως είναι το Impreza WRX STi με το εμβληματικό 555 livery με το οποίο αγωνιζόταν ο Colin McRae to 1997.

Εκτός αυτού, βλέπουμε αρκετές Porsche, Ferrari και Lamborghini, όπως κι ένα VeilSide Nissan GT-R.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Stance Wars: Η μεγάλη γιορτή των «βελτιωμένων» αυτοκινήτων - Δείτε τις πιο περίεργες μετατροπές (video)

Στη Σιγκαπούρη η αγορά αυτοκινήτου ξεκινά από τα 80.000 δολ., ακόμα και για ένα Dacia Duster (video)

Αυτό είναι το πραγματικό Tokyo Drift – Η μυστική συνάντηση των petrolhead της JDM (video)