Best Of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos)


Αυτή τη φορά, στη στήλη με τα κορυφαία renders της εβδομάδας, πρωταγωνιστούν μία BMW M2 που έγινε κάμπριο, το νέο Volkswagen Touareg, μία Mercedes 190 Evo2 UTE και ο «απόγονος» του Dodge Viper με τη Maserati GranTurismo Folgore.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 26/2/2023

Η Κυριακή ήρθε κι ακόμα μία εβδομάδα έφτασε αισίως στο τέλος της. Οι καλλιτέχνες και σχεδιαστές, είτε των διάφορων μέσων του ειδικού τύπου, είτε που δραστηριοποιούνται μέσω των social media, έβαλαν τα δυνατά τους για να δημιουργήσουν κάτι αναπάντεχο, να προβλέψουν τα επερχόμενα μοντέλα των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών, ή να δώσουν μία νέα πνοή σε παλαιότερα μοντέλα που άφησαν ιστορία.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί γι ακόμα μία φορά, ότι τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν αποτελούν προϊόντα ψηφιακής επεξεργασίας, δε βρίσκονται στην κυκλοφορία, κι ούτε πρόκειται. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι αντικατοπτρίζουν τις σχεδιαστικές τάσεις των social media, αλλά και αντιπροσωπεύουν αυτά που θα ήθελε να γίνουν πραγματικότητα, μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

BMW M2 Convertible

Η δεύτερη γενιά της BMW M2 αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγους μήνες, προσφέροντας στους fans της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας μία εξαιρετικά ισχυρή έκδοση του μοντέλου, η οποία «κουβαλά» 466 PS και 550 Nm ροπής, και κάνει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 sec, με την τελική της ταχύτητα να ανέρχεται στα 285 km/h.

Τώρα, ο σχεδιαστής @j.b.cars μετατρέπει τη «μικρή» M2 στην κάμπριο έκδοσή της, φορτώνοντάς την με περισσότερο ανθρακόνημα και τροποποιώντας τη μάσκα στα γούστα του. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι μάλλον αρκετά απίθανο να δημιουργηθεί από τη γερμανική εταιρεία, όμως θα επενδύατε σε ένα αντίστοιχο μοντέλο, αν η BMW αποφάσιζε να το εντάξει στην γκάμα της;

Volkswagen Touareg

Το Volkswagen Touareg ετοιμάζεται να υποδεχτεί την ανασχεδιασμένη του γενιά, και η ομάδα σχεδιασμού του ρωσικού μέσου kolesa.ru, έσπευσαν να φανταστούν τις στυλιστικές αλλαγές που αναμένεται να λάβει το δημοφιλές γερμανικό crossover.

Στο μπροστινό μέρος, η γρίλια πρόκειται να γίνει πιο λεπτή, όσον αφορά την κάθετη διάσταση, αλλά πιο φαρδιά οριζοντίως. Κι ο προφυλακτήρας είναι εντελώς νέος, και φέρει μία μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, με οριζόντιες μπάρες. Σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, το μοντέλο θα λάβει μία οριζόντια μπάρα φωτός στο πίσω μέρος, ακολουθώντας τη σχεδιαστική γλώσσα των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρείας.

Mercedes 190 Evo2 UTE

Τα restomod αποτελούν μεγάλο μέρος των σχεδιαστικών τάσεων τα τελευταία χρόνια, κι όχι μόνο. Πολλοί petrolheads φέρνουν παλαιότερα μοντέλα στο σήμερα, κάνοντας αμέτρητες τροποποιήσεις, με αυτά να καταλήγουν να μοιάζουν ελάχιστα, έως και καθόλου, με τους προγόνους τους.

Για ένα τέτοιο πρόκειται και το τρίτο στη σειρά render της σημερινής στήλης. Μία Mercedes-Benz 190 έχει «φορέσει» την εμφάνιση Evo2 Ute, και, παρόλο που είναι αρκετά παράδοξο, το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Η ψηφιακή δημιουργία είναι διά χειρός @wb.artist20, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι «σχεδόν τίποτα δεν έχει μείνει απείραχτο,» κι ότι «πολλές λεπτομέρειες ξεπροβάλουν όσο περισσότερη ώρα το κοιτάς.»

Dodge e-Viper

Ο εξηλεκτρισμός έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της σημερινής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τι θα γινόταν αν το Dodge Viper υποδεχόταν την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση; Ο @kdesignag έχει την απάντηση.

Το «μυστικό» βρίσκεται στην προέλευση και την κατάσταση της συγκεκριμένης εταιρείας. Είναι γνωστό ότι η Dodge είναι μέλος του ομίλου Stellantis, όπως κι η Maserati. Για τον δημιουργό, οι δύο κατασκευαστές θα έπρεπε να συνεργαστούν, προκειμένου να εξηλεκτρίσουν το εμβληματικό μοντέλο. Με ξεκάθαρες επιρροές από την Maserati GranTurismo Folgore, αυτό είναι το Dodge e-Viper.