Best Of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos)


Από τη μεταμόρφωση του Ford Puma σε sportscar και την «αγριεμένη» Skoda Octavia vRS, μέχρι την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Wagon και την αναβίωση του Honda CRX.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 19/2/2023

Άλλη μια Κυριακή ολοκληρώνεται σιγά-σιγά, αλλά για να κλείσει με… το σωστό τρόπο, εμφανιζόμαστε εγκαίρως στο καθιερωμένο, εβδομαδιαίο, ραντεβού μας, παρουσιάζοντάς σας τα κορυφαία renderings που συναντήσαμε στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες.

Για άλλη μια φορά, διευκρινίζουμε ότι τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν δεν κυκλοφορούν - ούτε ως concepts -  και ούτε είναι στο δρόμο για να φτάσουν στην παραγωγή. Απλά αποτελούν δημιούργημα των ανεξάρτητων σχεδιαστών του διαδικτύου, οι οποίοι τα οραματίζονται και τα αποτυπώνουν με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ορισμένοι εύχονται, μάλιστα, να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Μέχρι, ωστόσο, να συμβεί αυτό, πάμε να τα δούμε.

Alfa Romeo Giulia Wagon Quadrifoglio

Η γκάμα της Alfa Romeo αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόλις 3 μοντέλα: Την Tonale, την Stelvio και την Giulia. Την ώρα που τα φώτα όλων πέφτουν στην Tonale, ο σχεδιαστής sugardesign_1 παρουσιάζει την Station Wagon έκδοση της Giulia Quadrifoglio.

Το σκοτεινιασμένο πίσω μέρος φαίνεται να εμπνέεται από την Tonale, με την αεροτομή τοποθετημένη ψηλά και τον επιβλητικό διαχύτη. Στο πλάι οι φαρδιοί θόλοι των τροχών και οι τεράστιες ζάντες προσελκύουν το βλέμμα. Θα μπορούσε να είναι ο αντίπαλος της BMW M3 Touring, με τους 510 PS που διαθέτει από τον twin-turbo V6 κινητήρα των 2,9 L.

Honda CRX

Για τους παλιότερους, το Honda CRX (ή CR-X σε κάποιες αγορές) ήταν ένα από τα απολαυστικότερα σε οδήγηση compact αυτοκίνητα, ιδίως στην έκδοση με τον 16βάλβιδο DOHC 4κύλινδρο κινητήρα 1,6 L, που απέδιδε 142 PS. Όμως, από το 1991 η παραγωγή του σταμάτησε.

Ωστόσο, ο designer Marouane Bembli προτείνει την επιστροφή του, παρουσιάζοντας τη δική του πρόταση σε άμεση αντιπαραβολή με το παλιό μοντέλο. Οι διαφορές δεν μοιάζουν εντυπωσιακές, με τη δημιουργία του να προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις στο Instagram. Άλλοι τον αποθέωσαν, ενώ υπήρξαν και αυτοί που προτιμούν το original.

Ford Puma Coupe ST

Το Ford Puma… ζει και βασιλεύει στην κατηγορία των B-SUV, καθώς «διασώθηκε» από την Ford - σε αντίθεση με το Fiesta - και ετοιμάζεται να αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση το 2024. Ωστόσο, ο σχεδιαστής Kleber Silva της KDesign AG έχει τη δική του ριζοσπαστική πρόταση.

Το νέο Puma που παρουσιάζει… αλλάζει κατηγορία και μετατρέπεται σε sportscar. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκε ως βάση το Toyota Supra, το οποίο «εμπλουτίστηκε» με στοιχεία του Ford Focus ST. Το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ όμορφο, αλλά και εξίσου δύσκολο να υλοποιηθεί.

Skoda Octavia vRS

H Skoda Octavia vRS των 245 PS είναι μια «καυτή» έκδοση της τσέχικης φίρμας, αλλά μπορεί να αποκτήσει ακόμα πιο «επιθετική» σχεδίαση, σύμφωνα με τον designer Vishnu Suresh (zephyr_designz).

Για το καταφέρει αυτό, επανασχεδίασε τόσο τον εμπρός όσο και τον πίσω προφυλακτήρα, τους έκανε πιο επιβλητικούς, με ανοίγματα, ενώ στο πίσω μέρος πρόσθεσε έναν διαχύτη και μια πτέρυγα επιπέδου GT. Στη συνέχεια, έβγαλε την ψηφιακή δημιουργία του στο δρόμο και τη δοκίμασε στο 400άρι!