Best Of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos)


Η στήλη με τα κορυφαία renders της εβδομάδας επιστρέφει και φιλοξενεί το επαναπροσδιορισμένο Mazda RX-8, μία άλλη οπτική της BMW M4, το νέο Ford Explorer στην pickup μορφή του, και μία «αγριεμένη» Mercedes-AMG GT 63 S.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 26/3/2023

Η εβδομάδα που πέρασε είχε αποκαλύψεις, νέα και «βόμβες» στην επικαιρότητα του κόσμου της αυτοκίνησης, κι οι σχεδιαστές και καλλιτέχνες που ασχολούνται με τον ψηφιακό σχεδιασμό έκαναν κι αυτοί τις δικές τους αποκαλύψεις.

Πολλές φορές, τα σχέδιά τους αποτελούν το προοίμιο όσων έπονται, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών. Άλλοι, αφήνουν απλά τη φαντασία τους να «οργιάζει» με το «Τι κι αν...;» να είναι το μόνιμο ερώτημα που οδηγεί στις δημιουργίες τους.

Για παράδειγμα, τι κι αν το Ford Explorer ήταν ένα ηλεκτρικό pickup για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ; Τι κι αν η BMW αποφάσιζε να ανανεώσει την M4; Τι κι αν το Mazda RX-8 έκανε τη θριαμβευτική του επιστροφή στην γκάμα της εταιρείας, ως ένα coupe με εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα; Τι κι αν η Mercedes-AMG GT 63 S είχε τεράστιους τροχούς και «διαστημικό» χαρακτήρα; Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να απαντήσει η σημερινή έκδοση της στήλης με τα κορυφαία render που είδαμε την εβδομάδα που πέρασε.

Ford Explorer EV Pickup

Η Ford τράβηξε το κάλυμμα από το νέο της ηλεκτρικό crossover SUV μόλις πριν λίγες μέρες, με το Explorer να αποτελεί το «αδερφάκι» των μοντέλων της σειράς VW ID. Όπως είναι φυσικό, το πρώτο «μεταλλαγμένο» Ford Explorer δεν άργησε να έρθει, αυτή τη φορά από τον Βραζιλιάνο ψηφιακό σχεδιαστή, Kleber Silva, ή αλλιώς γνωστό κι ως KDesign AG.

Ο Silva «πάντρεψε» το αμάξωμα του Ford Maverick με τη στυλιστική γλώσσα και τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Explorer, δημιουργώντας μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ενός ηλεκτρικού pickup, η οποία θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, αν ήθελε να επεκτείνει την γκάμα της ονομασίας Explorer.

Mazda RX-8

Το Mazda RX-8 λείπει εδώ και πάνω από μία δεκαετία από την γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας, όμως δεν έπαψε ποτέ να είναι στη «μόδα,» αφού πολλές εικασίες έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, αναφορικά με το πότε και πώς θα επιστρέψει το μοντέλο στους καταλόγους της Mazda. Εξάλλου, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές δημιούργημα των Ιαπώνων, που έκανε πάταγο, τόσο στη χώρα καταγωγής του, όσο και στην Ελλάδα.

Τώρα, οι σχεδιαστές του ρωσικού μέσου Kolesa.ru, επαναπροσδιορίζουν τη στυλιστική ταυτότητα του μοντέλου, προσφέροντάς του στοιχεία από το σήμερα, έτσι ώστε να μπορεί ενδεχομένως να σταθεί αντάξιο ξανά στην γκάμα της Mazda. Σύμφωνα με τους ίδιους, δύο προτάσεις για το εμπρός και μία για το πίσω μέρος έχουν σχεδιαστεί, με το RX-8 να εμπνέεται από τα CX-60 και CX-80, με την τετραγωνισμένη γρίλια και τα μακρόστενα φανάρια. Μία γεύση από MX-30 έχει δεχτεί το πίσω μέρος, με τις κολόνες να μοιάζουν στυλιστικά με αυτές του crossover της εταιρείας.

BMW M4

Ακόμα μία πρόταση από τους Ρώσους, κι αυτή τη φορά πρόκειται για την ανανεωμένη BMW M4. Είναι γνωστό ότι η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να ανανεώσει την M4, με αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες να έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Ο σχεδιασμός των προφυλακτήρων και της γρίλιας αναμένεται να διατηρηθεί ως έχει, και μέχρι στιγμής, από τα στοιχεία που έχουν προκύψει για το μοντέλο, οι μόνες διαφορές παρατηρούνται στα φανάρια του μπροστινού μέρους, τα οποία έχουν λάβει κάθετα φωτιστικά σώματα LED, ενώ και τα πίσω φώτα θα λάβουν έναν πιο μακρόστενο και οριζόντιο σχεδιασμό

Mercedes-AMG GT 63 S

Μία Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe συνάντησε τον σχεδιαστή 412donklife στο Instagram και ιδού το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη Mercedes-AMG GT 63 S έχει ντυθεί στα μπλε, και συγκεκριμένα στον χρωματικό συνδυασμό 'Dark Sea', με την topcar_design να έχει βάλει το χεράκι της, προσφέροντας στο άγριο και πανίσχυρο coupe το αεροδυναμικό της kit.

Την εντυπωσιακή εμφάνιση ολοκλήρωσε η γνωστή εταιρεία ζαντών, Forgiato, με την προσθήκη των τροχών 'Fiore M', οι οποίοι το κάνουν να μοιάζει με αυτοκίνητο του μέλλοντος, λόγω του μεγέθους τους και του φουτουριστικού τους σχεδιασμού, με τα καλύμματα σε έντονο μπλε χρώμα.