Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας - Χιόνια, αλυσίδες και... εκχιονιστικό στην Κηφισίας (photos)


Η πρωτεύουσα «ξύπνησε» το πρωί της Δευτέρας με προβλήματα από την χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της. Δεν λειτουργούν πολλές λεωφορειακές γραμμές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/2/2023

Η κακοκαιρία που πλήττει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, «χτυπά» εδώ και αρκετές ώρες και την Αθήνα. Και αν το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις «μπορούσαν» να είναι περιορισμένες, τη Δευτέρα ο περισσότερος κόσμος έπρεπε να βγει στους δρόμους και να αναζητήσει τρόπους μετάβασης στην εργασία του.

Το πυκνό χιόνι, που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα Βόρεια Προάστεια, μπορεί να μην «έφτασε» σε ανάλογα επίπεδα και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ωστόσο και εκεί η κατάσταση δεν ήταν ρόδινη.

Γύρω στις 08:30, η εικόνα στη Λεωφόρο Κηφισίας και στους γύρω δρόμους, λίγο πιο πάνω από την Πανόρμου, ήταν αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες του άρθρου, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζονταν.

Αρκετά αυτοκίνητα φορούσαν ήδη αλυσίδες στα ελαστικά τους, ένα μηχάνημα προσπαθούσε να απομακρύνει το συσσωρευμένο, αλλά και το λιωμένο, χιόνι από το οδόστρωμα της Κηφισίας, ενώ η κατάσταση στα πεζοδρόμια ήταν επικίνδυνη, με τα γλιστρήματα να είναι αναπόφευκτα.

Ταυτόχρονα, πολύς κόσμος συνωστίζονταν στις στάσεις και περίμενε για αρκετή ώρα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία ωστόσο άργησαν να βγουν από τα αμαξοστάσια. Έτσι κι αλλιώς λειτουργούν με δρομολόγια Σαββάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ. Με άλλα λόγια, αρκετά πιο αραιή η συχνότητα.

Ορισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ εμφανίστηκαν, όμως αρκετά δεν πραγματοποιούσαν ολόκληρη την προβλεπόμενη διαδρομή, λόγω των προβλημάτων στα Βόρεια Προάστεια.

«Το λεωφορείο γυρίζει πίσω. Δε θα φτάσει μέχρι πάνω», τόνισε στον κόσμο ο οδηγός της γραμμής 550 «Π. Φάληρο - Κηφισιά», φτάνοντας στη στάση «Γηροκομείο».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρχε στις γραμμές που κατευθύνονταν στα Βόρεια. Χαρακτηριστικά, τα λεωφορεία που ξεκινούν από το σταθμό του Μετρό στο Χαλάνδρι με προορισμό την Παλιά και τη Νέα Πεντέλη, μέχρι τις 09:30 δεν είχαν βγει καν στους δρόμους, σύμφωνα με την εφαρμογή OASA Telematics, που δείχνει τις θέσεις των λεωφορείων (και των τρόλεϊ) ανά πάσα στιγμή.

Τελικά τα δρομολόγιά τους ακυρώθηκαν, μαζί με αρκετών άλλων γραμμών (Δείτε ΕΔΩ τις μεταβολές που ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ).

Στην Πανόρμου η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη, με το οδόστρωμα να είναι καθαρό, αλλά τους γύρω δρόμους (Λουίζης Ριανκούρ, Λάμψα κ.α.) και τα πάρκα να είναι γεμάτα χιόνι. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η χιονόπτωση σταμάτησε και ένας «αχνός» ήλιος άρχισε να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του ανάμεσα στα σύννεφα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιες αντιολισθητικές αλυσίδες ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σας

Τι ισχύει για το χειμερινά ελαστικά και ποιες επιλογές έχουν οι οδηγοί

Δείτε ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος για να τοποθετήσετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο

Τι πρέπει να κάνετε αν αποκλειστείτε με το αυτοκίνητο στα χιόνια

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Τι ισχύει για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Αυτό είναι το πρόστιμο αν πέσουμε σε μπλόκο και δεν έχουμε αλυσίδες