Δε φαντάζεστε ποιο «ιδιαίτερο» μοντέλο της Toyota πέρασε σε πωλήσεις τη Supra


Και όμως, η εντυπωσιακή Supra είχε λιγότερες πωλήσεις από το συγκεκριμένο μοντέλο... και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε Corolla ή Yaris.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA EUROPE, Jayson Fong
  • 5/1/2024

Η δεύτερη γενιά του Toyota Mirai βρίσκεται στην αγορά από το 2019. Όντας υδρογονοκίνητο μοντέλο ευρείας παραγωγής, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που μπορεί να οδηγήσει κανείς στο δρόμο.

Φαίνεται ότι το αγοραστικό κοινό εκτιμά την καινοτομία του Mirai, αφού οι πωλήσεις του το 2023 ξεπέρασαν εκείνες της ναυαρχίδας της ιαπωνικής εταιρείας, που δεν είναι άλλη από τη Supra. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πούλησε 2.737 μονάδες του Mirai στις ΗΠΑ, ενώ παραδόθηκαν 2.652 Supra, δηλαδή κάτι περισσότερο από τις μισές, σε σχέση με το 2022 (4.952).

Όσο για τα υπόλοιπα προϊόντα της Toyota, το GR86 πουλήθηκε 11.078 φορές, ενώ η δημοφιλής Corolla ολοκλήρωσε το έτος με 232.370 μονάδες. Συνολικά, ο κατασκευαστής κατέγραψε περισσότερες από 1,9 εκατ. πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2023.

Συγκρίνοντας τους αριθμούς του Mirai με εκείνους άλλων, πιο δημοφιλών μοντέλων, όπως η Corolla, σίγουρα δε μοιάζουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί, όμως αποτελούν ένα πραγματικό σημάδι επιτυχίας για την Toyota. Οι Ιάπωνες έχουν υποστηρίξει σθεναρά το υδρογόνο ως καύσιμο, κι όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν σύντομα.

Άλλωστε, πολλές είναι οι κινήσεις που κάνει η εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση. Τον περασμένο Μάρτιο, η πρώτη αγωνιστική Toyota Corolla με υγρό υδρογόνο βγήκε στην πίστα κάνοντας δοκιμές, ενώ τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στον εμβληματικό 24ωρο αγώνα του Le Mans του 2026 με το Toyota GR H2 Racing Concept.

Όσο για τη Supra, μπορεί το 2023 να μην ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές της, όσον αφορά στις πωλήσεις, όμως η έκδοση του μοντέλου με το μηχανικό κιβώτιο έδωσε μία τεράστια ώθηση στη ζήτησή του συνολικά. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και το 2024, όμως όλα δείχνουν ότι η Supra θα «υποφέρει» από την ύπαρξη της φθηνότερης κι εξίσου εντυπωσιακής δεύτερης γενιάς του GR86.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα, ειδική έκδοση της Toyota GR Supra GT4 προκαλεί εγκεφαλικά (photos)

Η Toyota GR Supra «αγριεύει» ακόμα περισσότερο με την «καυτή» έκδοση GRMN (photos)

H νέα Toyota GR Supra GT4 «100 Edition» είναι ένα σπάνιο και πανάκριβο θηρίο πίστας