Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Renault Captur (photos)


Λίγους μήνες πριν την επίσημη αποκάλυψη του νέου Renault Captur, ένα πακέτο φωτογραφιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τις σχεδιαστικές αλλαγές που έρχονται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: EUIPO
  • 13/12/2023

Η Peugeot ετοιμάζεται να υποδεχτεί το νέο Renault Captur, το οποίο αναμένεται να ανανεωθεί σημαντικά στα μέσα του κύκλου ζωής του. Με τη δεύτερη γενιά να βρίσκεται στην αγορά από το 2019, θα γίνουν τόσο στυλιστικές, όσο και τεχνικές αλλαγές, πριν αυτό... ασπαστεί τον ηλεκτρισμό.

Το φρεσκαρισμένο Captur θα υιοθετήσει μια σχεδιαστική γλώσσα που βρίσκεται πιο κοντά σε εκείνη του Rafale και του Scenic, εγκαταλείποντας μερικές από τις καμπύλες του κι αποκτώντας πιο τετραγωνισμένη εμφάνιση. Όπως δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες του οχήματος που διέρρευσαν μέσω της EUIPO (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων), τα μπροστινά φωτιστικά σώματα έχουν «αδυνατήσει,» ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στη γρίλια, η οποία είναι μακρόστενη.

Ανάλογη ανανέωση έχει γίνει και στη σχεδίαση των φώτων και του προφυλακτήρα του πίσω μέρους, κάτι που ήδη γνωρίζαμε από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα πριν μερικούς μήνες.

Όσο για το εσωτερικό, το Captur αναμένεται να λάβει το σύστημα infotainment OpenR Link της Renault, το οποίο είναι αναβαθμισμένο σε επίπεδο συνδεσιμότητας και γραφικών. Η κεντρική κονσόλα θα εξοπλιστεί με μία οθόνη αφής 10 ιντσών, όπως συνέβη και στη νέα γενιά του Dacia Duster.

Στο κομμάτι των κινητήρων, οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά. Η γκάμα θα αποτελείται αρχικά από τον υβριδικό κινητήρα 1,6 L των 145 ίππων και τον TCe 100 1,0 L διπλού καυσίμου (βενζίνη-υγραέριο), ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν διαφορετικές εκδόσεις του turbo τρικύλινδρου 1,2 L με υβριδικό σύστημα 48V, ο οποίος ήδη υπάρχει στο Austral.

Το 2025, ο τελευταίος θα δει την ισχύ του να αυξάνεται στους 140 ίππους, με μία ακόμα έκδοση 115 ίππων και νέο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη. Εκτός αυτού, ένας κινητήρας διπλού καυσίμου 120 ίππων θα αντικαταστήσει τον TCe 100.

Έναν χρόνο αργότερα, η Renault θα προσφέρει στο Captur έναν νέο τετρακύλινδρο υβριδικό κινητήρα 1,8 L, ο οποίος θα διαδεχτεί τον τρέχοντα 1,6 L. Η εν λόγω έκδοση θα συνεχίσει μέχρι το 2027 όταν και θα παρουσιαστεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της σειράς.

Πηγή: L'Argus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Renault: Το νέο Austral έρχεται το 2025 - Οι πρώτες πληροφορίες

Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο Renault 5 - Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες (photos)

Renault Kardian: Αποκάλυψη για το νέο συμπαγές SUV (video-photos)