Renault: Το νέο Austral έρχεται το 2025 - Οι πρώτες πληροφορίες


Η γαλλική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη της αναβαθμισμένης έκδοσης του Austral - Οι αλλαγές που έχουν ήδη «διαρρεύσει».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: N.Λ.
  • 5/12/2023

To Renault Austral παρουσιάστηκε από τη γαλλική φίρμα τον Μάρτιο του 2022 και από τον φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκίνησε, σταδιακά, το εμπορικό του λανσάρισμα στις αγορές της Ευρώπης, φθάνοντας πριν από λίγους μήνες και στη χώρα μας.

Το νέο C-SUV είναι ακόμα αρκετά… φρέσκο, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του L’argus, η γαλλική φίρμα ήδη ετοιμάζει την αναβαθμισμένη έκδοσή του. Όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο γαλλικό μέσο, βασιζόμενο σε αποκλειστικές του πληροφορίες, θα πρέπει να περιμένουμε την facelift εκδοχή του πριν τα τέλη του 2025.

Με βάση το δημοσίευμα, η Renault σχεδιάζει αλλαγή στη γκάμα των κινητήριων συνόλων. Αυτή τη στιγμή το Austral διαθέτει δύο mild hybrid εκδόσεις και μία full hybrid. H πρώτη ήπια υβριδική έχει ως βάση τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1,2 L που αποδίδει 130 PS και 230 Nm, ενώ η δεύτερη τον 4κύλινδρο, επίσης turbo, κινητήρα 1,3 L, με ισχύ 160 PS και ροπή 270 Nm. Από την άλλη πλευρά, η έκδοση E-Tech full hybrid αποτελείται από τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1,2 L και δύο ηλεκτροκινητήρες, με αποτέλεσμα να προκύπτει συνολική ισχύς 200 PS και ροπή 205 Nm από τον βενζινοκινητήρα και 205 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα.

Οι πληροφορίες των Γάλλων αναφέρουν ότι στη facelift έκδοση, η Renault θα αποσύρει την MHEV παραλλαγή των 160 PS, ενώ θα διατηρήσει τις άλλες δύο, αναβαθμίζοντας την ισχύ της (μοναδικής, πλέον) ήπιας υβριδικής έκδοσης του 1,2 L από 130 PS σε 140 PS.

Επιπλέον, η Renault θα την «προικίσει» με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, το οποίο διαθέτει το νέο Kardian SUV - που προορίζεται για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής - αλλά και θα χρησιμοποιηθεί και από το νέο Dacia Duster.

Από πλευράς λογισμικού, το νέο Austral θα μεταβεί από την πλατφόρμα «Sweet 200» στην αναβαθμισμένη «Sweet 400», την οποία διαθέτει το νέο Rafale SUV coupe της γαλλικής φίρμας, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί από τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και περισσότερες OTA ενημερώσεις.

Τέλος, διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στην εξωτερική σχεδίαση, με το Austral να ακολουθεί την αντίστοιχη φιλοσοφία του Rafale. Θα φροντίσει γι’ αυτό ο Gilles Vidal, που έχει «υπογράψει» το design του SUV Coupe και δεν είχε «εμπλακεί» σε αυτό του Austral, καθώς εντάχθηκε στη Renault το καλοκαίρι του 2020.

Έτσι, οι Γάλλοι εκτιμούν ότι περιμένουμε τη δική του «σφραγίδα» στην επανασχεδιασμένη μάσκα με διαφορετικού σχήματος φώτα αλλά και γραφικά, περισσότερες γωνίες αλλά και ανάλογες τροποποιήσεις στο πίσω μέρος, που θα δίνουν μια πιο δυναμική μορφή στο αμάξωμα.

Πηγή: L'argus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Test Drive: Renault Austral 1.3 MHEV 160 - Πρώτη δοκιμή για το νέο premium γαλλικό SUV

Το ολοκαίνουργιο Renault Austral έρχεται «φορτωμένο» με τεχνολογία

Ταξιδιωτικό: Στην Κύμη Ευβοίας με Renault Austral E-Tech Full Hybrid 200