Η Lancia Ypsilon πουλάει σαν τρελή πριν το πέρασμα στη νέα εποχή


Εντυπωσιακές πωλήσεις για τη Lancia Ypsilon στην αγορά της Ιταλίας, λίγες εβδομάδες πριν από την παρουσίαση της επόμενης γενιάς της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/1/2024

Τι και αν έχει γίνει γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι η Lancia θα παρουσιάσει τη νέα Ypsilon εντός του 2024 - με την αποκάλυψή της να τοποθετείται, τελικά, χρονικά για τον ερχόμενο Φεβρουάριο; Οι πωλήσεις της «χτυπούν κόκκινο» στην Ιταλία.

«Το 2023 ήταν το δεύτερο συνεχόμενο έτος στο οποίο η Lancia σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Η Ypsilon πέτυχε το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στο B-Segment στην ιστορία της. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, η υβριδική εκδοχή της ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις, ενώ η έκδοση EcoChic LPG βρέθηκε στην τρίτη θέση της αγοράς», ανέφερε ο CEO της φίρμας, Luca Napolitano.

Και πρόσθεσε: «Μετά από 39 χρόνια γεμάτα επιτυχίες, τέσσερις γενιές, περισσότερες από 3 εκατ. πωλήσεις, 37 ειδικές σειρές και ευρισκόμενη στην πρώτη τριάδα του B-segment για 12 συνεχόμενα χρόνια, το στιλάτο αυτοκίνητο πόλης της Lancia μπορεί να χαρακτηριστεί ως ειδικό στην κατάρριψη ρεκόρ».

Το 2023, ταξινομήθηκαν στην Ιταλία 44.743 Lancia Ypsilon, ποσοστό αυξημένο κατά 9% σε σχέση με το 2022. Είναι το τρίτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στη γειτονική χώρα, το δεύτερο της Stellantis, ενώ σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεριδίου αγοράς στην ιστορία της στο B-segment με 14,9%.

Εξ’ αυτών, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η υβριδική της παραλλαγή, με 39.683 ταξινομήσεις και ποσοστό αγοράς 46,9% στο B-segment. Όσο για την έκδοση υγραερίου EcoChic LPG, κατέγραψε 4.982 ταξινομήσεις, με μερίδιο αγοράς 9,7%, που την έφεραν στην τρίτη θέση των LPG μοντέλων της συγκεκριμένης κατηγορίας αμαξώματος.

Η Lancia ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα Ypsilon σε λίγες εβδομάδες και ήδη έχει δώσει στη δημοσιότητα αρκετές teaser φωτογραφίες της. Αρχικά θα κυκλοφορήσει ως αμιγώς ηλεκτρική και στη συνέχεια θα αποκτήσει και θερμικές εκδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Lancia έχει γενέθλια και μάς δείχνει την πρώτη εικόνα της νέας Ypsilon (photo)

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Lancia Ypsilon HF των 240 PS

Ανανέωση για τη Lancia Ypsilon λίγο πριν το πέρασμα στη νέα εποχή (photos)